Condusul pe timp de iarnă cu anvelope 215 55 R16

Daniel Dimache -

Condusul pe timp de iarnă cu anvelope 215 55 R16

Odată cu instalarea temperaturilor scăzute și-a făcut apariția și primul strat de zăpadă, care pe mulți conducători auto i-a luat prin surprindere neavând autovehiculul echipat corespunzător. Drept urmare, pentru a ne putea bucura de o iarnă lipsită de incidente trebuie să luăm la cunoștință ce înseamnă condusul în timpul anotimpului rece.

În cazul în care mașina pe care o deținem are nevoie de anvelope iarna, atunci trebuie să identificăm un model care să se potrivească bugetului pe care îl avem disponibil, cat și așteptărilor noastre, cum este cel de anvelope iarna 215 55 R16.

Publicitate

Ce trebuie să facem înainte de a porni la drum cu cauciucuri 215 55 R16?

În primul rând trebuie să verificăm condițiile meteo și starea drumurilor. Cu siguranță, acest lucru ne va ajuta să ne ajustăm traseul și orarul.

În al doilea rând, este foarte important să curățăm zăpada de pe toate geamurile, dar și de pe restul mașinii pentru a nu crea incidente în trafic ulterior. De foarte multe ori se întâmplă ca șoferii să nu curețe zăpada de pe plafonul mașinii. Iar aceasta poate aluneca pe parbriz obstrucționând vederea. Un lucru care poate cauza accidente rutiere.

Gheața de pe toate geamurile care ne dă bătăi de cap o putem îndepărta cu ajutorul unei raclete. Deși nu e cea mai plăcută activitate pe care o putem întreprinde înainte de a ne porni la drum, vom scăpa de disconfortul de a nu vedea drumul și vom obține un câmp vizual cât mai mare.

După aceea, trebuie să ne asigurăm că ștergătoarele nu sunt înghețate, funcționează corect și că avem destul lichid pentru curățarea geamurilor. De asemenea, este indicat să lăsăm în portbagaj un set de lanțuri antiderapante, care sunt foarte utile și uneori absolut necesare în zonele cu zăpadă tasată precum stațiunile montane, o pungă de sare sau nisip și o lopată.

Pe lângă un set de anvelope iarnă 215 55 R16, unul din cele mai importante lucruri la condusul pe timp de iarnă este să lăsăm puțin mașina pornită înainte de a pleca, pentru a timp suficient motorul să se încălzească.

Ne ajută iarna în trafic un set de anvelope Kelly?

Cu siguranță, da. În dezvoltarea de cauciucuri Kelly au fost folosite materiale calitative, cu scop precis de a face față temperaturilor scăzute din timpul iernii. Folosind anvelope Kelly, nu numai că facem față cu succes temperaturilor scăzute, însă ne bucurăm și de alte avantaje. Acestea oferă o aderență excepțională pe drumurile înzăpezite, o caracteristică foarte apreciată de către conducătorii auto mai ales în timpul iernii.

Având un indice de viteza H, mașina care este echipată cu un model de cauciucuri Kelly poate atinge viteze de până la 210 km/h. Indicele de sarcină 91 sugerează susținerea unei mase maxime de 615 de kilograme. Rezistența la rulare încadrată în clasa C1 și nivelul de decibeli 72 reprezintă alte caracteristici care transformă aceste anvelope 215 55 R16 într-o investiție de durată pentru mașină.

Cu toate acestea, indiferent de anvelopele cu care este echipată mașina noastră, atunci când ne pornim la drum în timpul iernii trebuie să reducem viteza și să păstrăm distanța, deoarece pe timp de iarnă distanța de frânare poate crește de până la 10 ori. Oricâtă încredere am avea în aptitudinile noastre de șofer sau în mașina pe care o deținem, cel mai bine este să fim prudenți în trafic.

De asemenea, este indicat să folosim frâna de motor cât mai des, iar în cazul apariției unui pericol nu trebuie să bruscăm pedala de frână pentru că putem patina. Trebuie să frânăm gradual și când este nevoie, să folosim frâna de motor. Iar dacă drumul este acoperit de zăpadă, este recomandat să nu circulăm pe urmele mașinii din față deoarece pe zăpada tasată avem mai puțină aderență. Nu trebuie să accelerăm puternic și trebuie să evităm în general bruscarea comenzilor mașinii.

Dacă atunci când suntem în trafic simțim că mașina derapează, trebuie să slăbim ușor accelerația și rotim volanul în direcția derapării. Indiferent de cât de tare se înrăutățește vremea, este indicat să ne păstrăm calmul, să conducem încet și prudent pentru siguranța noastră și a celorlalți participanți la trafic.

Unul din cele mai importante aspecte ale siguranței la volan pe perioada iernii este reprezentat de cauciucurile achiziționate pentru mașina noastră. De aceea, pentru a fi siguri că facem alegerea cea mai bună pe anvelope-discount.ro găsim anvelope Kelly.

De regulă, anvelopele trebuie sa fie schimbate atunci când temperaturile sunt mai mici de 7 grade Celsius, iar în calitate de conducători auto trebuie să ținem seama de aceste recomandări și să ne schimbăm cauciucurile de vară cu unele de iarnă, sigure și eficiente.