Conflictul dintre Ovidiu Hoban și Marius Nicolae, creat artificial pentru a distrage atenția de la un eventual împrumut al jucătorului?

Redactia -

Conflictul dintre Ovidiu Hoban și Marius Nicolae, creat artificial pentru a distrage atenția de la un eventual împrumut al jucătorului?

Antrenorul principal al Petrolului, Răzvan Lucescu, a vorbit, recent, la televiziunea DigiSport, despre situația lui Ovidiu Hoban (foto, șutând la poarta grecilor, în returul barajului pentru Cupa Mondială din Brazilia; www.prosport.ro) – cel care fusese scos din lotul pentru meciul cu echipa CFR Cluj, ulterior unui schimb de replici mai dur, în vestiar, la finele returului cu Dinamo Zagreb, cu managerul sportiv Marius Nicolae. Atunci, el a declarat că decizia în cazul fotbalistului, anunțată de patronul Daniel Capră pentru marți sau miercuri, 2 sau 3 septmebrie 2014, a fost „mutată” luni, 8 septembrie 2014, jucătorul fiind prezent la echipa națională până atunci, în vederea pregătirii și susținerii partidei oficiale din preliminariile „Euro 2016”, cu Grecia, de pe arena Karaiskakis. În aceeași zi, siteul local www.sportonlineph.ro a lansat informația că lui Hoban i s-ar fi permis, de către selecționerul Victor Pițurcă, să plece din cantonamentul tricolorilor, pentru o deplasare fulger în… Israel, în vederea semnării unui contract de împrumut pe un an, cu Hapoel Beer-Sheba, vicecampioana acestei țări! Și www.sportnews.ro a scris că, de fapt, chemarea lui la lotul național ar fi avut drept scop facilitarea unei detașări la formația mai sus-menționată. Știrea nu a fost însă confirmată, până în prezent, pe siteul oficial al clubului găzarilor, putând fi vorba astfel despre o situație similară cu aceea când un alt mijlocaș la închidere al Petrolului, brazilianul Romario Santos Pires, fusese dat ca și semnat la Hapoel, însă, de fapt, a ajuns la Karpatî Lvov, în Ucraina! Siteul www.sportonlineph.ro face legătura cu agentul lui Toto Tamuz, care ar fi intermediat împrumuturile lui… Romario și, acum, al lui Hoban, în Israel.

Până ce clubul va confirma sau infirma această informație – ar fi chiar jenant ca antrenorul Răzvan Lucescu să nu fi știut de o astfel de mișcare și să anunțe la „DigiSport” că problema lui Ovidiu Hoban se va califica luni -, mutarea la Hapoel Beer-Sheba a polivalentului jucător al Petrolului nu poate fi luată în calcul. Dacă, însă, se va concretiza împrumutul, se poate crede chiar și că disputa verbală din vestiarul arenei Maksimir ar fi fost doar un pretext pentru a se deturna atenția fanilor de la plecarea unui titular de bază! Fani care l-au susținut, în lipsă, pe fotbalist, la partida cu CFR Cluj, de la care a absentat, fiind scos temporar din lot! Să fi fost vorba doar despre un conflict creat artificial? De ce ar fi fost cazul totuși de așa ceva, câtă vreme apăruseră zvonuri că fotbalistul fusese pe picior de plecare încă din vară, fiind dorit de către Dorinel Munteanu la FC Qabala, în prima ligă a Azerbaidjanului, dar Lucescu jr. se opusese atunci, mizând pe faptul că Oviduiu Hoban poate juca și fundaș central, post neacoperit suficient nici acum, în lotul ‘lupilor”? Însă, un incident verbal, urmat imediat de o detașare a unui jucător la alt club, lasă în urmă, volens-nolens, semne de întrebare. Petrolul întărește atacul, dar pierde la închidere și în defensivă, dacă Hoban va fi împrumutat, cum se zvonește iar pe Alassane Toure l-a luat deja Astra Giurgiu!