Congresul USR a votat un mandat pentru construirea unui pol de dreapta la alegerile din 2024

Redactia -

Congresul USR a votat un mandat pentru construirea unui pol de dreapta la alegerile din 2024

USR a votat în cadrul unui congres organizat sâmbătă, la Sala Radio, un mandat pentru formarea unui pol de dreapta la alegerile din 2024. 647 de delegaţi au votat pentru mandatul propus de Cătălin Drulă, au fost doar 5 voturi împotrivă şi 48 de abţineri.

La congresul USR au fost invitaţi şi au ţinut discursuri liderii UDMR, PMP, Forţa Dreptei, precum şi primarul general Nicuşor Dan.

Preşedintele USR Cătălin Drulă a prezentat o viziune pentru câştigarea alegerilor din 2024 de către un pol al forţelor de dreaptă şi 10 principii care să stea la baza unui program de guvernare.

Principalele angajamente pe care liderul opoziţiei le-a menţionat pentru 2024 sunt: investirea banilor publici în educaţie, eliminarea privilegiilor, tăierea cheltuielilor inutile ale statului, reconstrucţia statului pe bază onestitate şi performanţă, protejarea mediului şi investiţii în energia verde.

Congresul USR a votat ca programul de guvernare să fie realizat printr-un proces de largă consultare în societate, plecând de la reformele şi investiţiile din PNRR şi de la principiile liberalismului modern.

În cadrul congresului, s-au mai votat programarea alegerilor interne din USR în februarie 2025 şi noi membrii ai Comisiei de Cenzori.