Conpetul a încurcat-o, 50%, pe Fortuna, în Poiana Câmpina

Redactia -

Conpetul a încurcat-o, 50%, pe Fortuna, în Poiana Câmpina

După desfășurarea și celui de-al treilea – și ultimul – derbi prahovean din prima fază a campionatului Seriei a VI-a a Ligii a III-a de fotbal, unica favorită a județului nostru la promovare, FC Fortuna Poiana Câmpina, se poate lăuda cu postura de lider al ierarhiei neoficiale locale, câștigând pe propriul teren în dauna concitadinei CSM, scor: 3-2, și remizând tot pe arena aflată în proprietatea patronului său, Radu Călin, 2-2 (0-2), cu ploieștenii de la Conpet. Echipele care aproape sigur vor evolua în play-out, CSM și Conpet, au terminat cu un scor alb, în prima etapă, disputa lor de pe „Rafinărie”. Chiar dacă a dovedit și pe gazon că este șefa Prahovei, FC Fortuna Poiana nu este tot așa cum și-a dorit – și spera – și în clasamentul la zi al seriei, ocupând, după rezultatul de egalitate de vineri, 4 octombrie 2013, abia poziția a patra, după FC Zagon (14 puncte), Chindia Târgoviște și, respectiv, SCM Argeșul Pitești, cu câte 13 fiecare. Jucătorii lui Laurențiu Diniță au bifat al doilea meci egal consecutiv, adunând până acum 11 puncte, la fel ca mai modesta Atletic Bradu (locul 5), surpriza neașteptată a sezonului regulat din eșalonul al treilea. În schimb, CSM e pe poziția a VIII-a, cu 7 puncte, iar Conpetul – pe locul imediat următor, cu trei mai puțin decât echipa a doua a Câmpinei.

Meciul dintre Fortuna și băieții lui Florin Pârvu a avut o primă parte de infarct pentru Marian Marin și coechipierii lui. Oaspeții, care nu câștigaseră niciun meci până la ora disputei de pe stadionul din Poiana Câmpina, nu numai că au deschis scorul – prin Paul Abba (foto sus, lovind mingea cu capul: Alexandru NECULAI), în minutul 22, atunci când a scăpat singur cu portarul advers, Radu Zegheru, grație lipsei de reacție a arbitrului-asistent de pe acea parte, Ionuț Bobe (Videle), l-a driblat și a trimis apoi mingea în plasă -, dar s-au și distanțat, ulterior, pe tabelă. Astfel, după 10 minute, Dragoș Gheorghe a taxat o eroare a lui Georgian Damian și a făcut de 2-0. A fost scorul primei reprize, Radu Călin mergând glonț la vestiare după un deja-vu, vezi Marius_Visan_versu_Darius_Badea_in_Fortuna_-_Conpet_Sandu_Neculaiderbiul anterior cu echipa CSM-ului, oaspeții conducând și-atunci, dar cu 2-1. Istoria aproape s-a repetat în mitanul secund, Fortuna fiind parcă o altă echipă. Numai că, asemănarea s-a oprit la 2-2. Golurile lui Valentin Munteanu (66), după un „un-doi” cu Marius Vișan (foto jos, în echipament roș-negru; Alexandru NECULAI) și un șut pe jos, pe lângă Cristian Nedelcovici, și reluarea din apropiere a omului cu assistul (81), după șutul lui Cătălin Gheorghe, respins de către portarul ploieștenilor, nu au mai fost urmate de cel al unei victorii. Una obținută măcar la potou, așa cum se întâmplase cu două săptămâni în urmă, când Ionuț Crăciun marcase aproape de spartul târgului, în poarta lui Adrian Bica, goal-keeper-ul CSM-ului. De subliniat că, la fel ca la reușita lui Abba, același tușier Bobe nu a observat ofsaidul în care se afla localnicul Cătălin Gheorghe. Chiar dacă rezultatul din acest derbi prahovean nu va conta în play-off, fiind greu de crezut că trupa lui Pârvu ar putea accede în aceeași fază cu Fortuna, tot trebuie perceput drept un semnal de alarmă, pretențiile fiind cu mult mai mari față de ceea ce se vede, acum, în iarbă.

A treia grupare locală, CSM Câmpina, a avut un meci dificil la Târgoviște, contra Chindiei, și ea una dintre candidatele autorizate la promovare. Deși cu probleme de efectiv, echipa lui Valentin Sinescu a cedat abia în ultimele cinci minute de joc, atunci când localnicii Adrian Grigore (85) și Nelu Bucă (90) au reușit să le risipească emoțiile propriilor suporteri, care au tremurat la bara lui Decebal Nae, de la 0-0. Altfel, după ce a câștigat la Strejnic, în etapa trecută, în dauna Conpetului, SCM Argeșul a remizat acasă, 0-0, cu FC Zagon, în derbiul etapei din Seria a VI-a a Ligii a III-a. Celelalte meciuri ale etapei a VI-a, toate disputate vineri, s-au încheiat cu următoarele rezultate: ACS Civitas Făgăraș – Avântul Reghin 1-1 (0-0), Atletic Bradu – FC Păpăuți 3-3 (2-2) și ACS Urban Titu – FCM Târgoviște 0-2 (0-2).