Conpetul nu găsește victoria, dar echipele din Câmpina, CSM și FC Fortuna Poiana, au fost la superlativ în etapa a III-a

Redactia -

Conpetul nu găsește victoria, dar echipele din Câmpina, CSM și FC Fortuna Poiana, au fost la superlativ în etapa a III-a

În etapa a III-a a ediției 2013-2014 a campionatului Seriei a VI-a din Liga a III-a de fotbal, echipele prahovene au terminat neînvinse, dar performerele au fost cele două de la Câmpina, CSM – prin succesul, cel dintâi în acest eșalon, în dauna uneia dintre candidatele la promovare, iar FC Fortuna Poiana, prin scorul mare realizat în deplasare. Prima grupare locală care a a jucat a fost Conpet Ploiești (în echipament bleu; Foto: Danile COSAREK), jucătorii lui Florin Pârvu primind replica, pe propria arenă de la Strejnic, a tinerei trupe FCM Târgoviște. Fără victorie și chiar fără gol marcat după primele două runde, echipa transportatorilor de țiței prin conducte a fost la un pas de a pierde întâlnirea cu adversara din județul Dâmbovița. Oaspeții – care nu aveau niciun punct în ierarhia la zi – au spart gheața în minutul 44, prin Gabriel Dragnea, ploieștenii au egalat prin fostul fostul jucător de la CSM FC Ploiești, Astra și Petrolul, Cristian Gafița (55), dar au trecut prin emoții uriașe, adversarii ratând câteva ocazii mari de a reveni la conducere pe tabela de marcaj, în ultimele minute ale întâlnirii, care s-a încheiat la egalitate: 1-1. Astfel, Conpetul are 3 puncte, după tot atâtea rezultate de egalitate.

La Câmpina, pe arena Rafinărie, echipa antrentă de Valentin Sinescu, CSM, a dat lovitura, câștigând cu 3-1 (2-0) partida cu formația cu pretenții de Liga a II-a din sezonul următor, SCM Argeșul Pitești, urmașa mai celebrei FC Argeș. Gazdele s-au desprins în numai trei minute, în intervalul 26-29, atunci când fundașul George Nincă și mijlocașul olandez de culoare, Rodney Sno, au stabilit rezultatul neașteptat al primei reprize. Chiar dacă, la puțin timp după reluare, oaspeții au redus din handicap prin veteranul llie Baicu (52), un alt fost jucător al ex-CSM FC Ploiești, atacantul Decebal Nae (73), a adus linștea în tabăra echipei muncipalității câmpinene, făcând de 3-1, scor ce nu s-a mai modifcat până la final. Astfel, fotbaliștii finanțați de către Adrian Nistoroiu și Virgil Guran au trecut în clasament peste Conpet, acumulând 4 puncte.

După un start ratat în întreceri, cu eșec la Atletic Bradu, băieții lui Radu Călin, Virgil Munteanu și – de-acum – și ai lui Laurențiu Diniță, care a debutat cu dreptul pe banca tehnică a formației FC Fortuna Poiana Câmpina, au câștigat la o diferență de cinci goluri pe terenul unei nou-promovate, FC Păpăuți, care s-a trezit ridiculizată efectiv, și nu numai de „dublele” bifate de Marius Vișan (16 și 70), fostul antrenor interimar din primele două etape, Andrei Antohi (41 și 67) și căpitanul Valentin Munteanu (58 și 89), acesta din urmă marcând în toate meciurile de până acum și fiind deja un veritabil specialist al reușitelor din ultimele minute, ci și prin joc. Localnicul Ionuț Boghez a înscris golul de onoare la 0-4, în minutul 69.  După rezultatele de vineri și sâmbătă, 13 și, respectiv, 14 septembrie 2013, din campionatul Seriei a VI-a, Fortuna Poiana a reușit s-o egaleze la puncte pe rivala sa la promovare din Pitești, ambele având acum cîte 6, dar prahovenii beneficiaază de un golaveraj superior, 10-3 față de 6-5. Totuși, podiumul are ocupante oarecum neașteptate, toate cu 7 puncte, despărțite de golaveraj: Chindia Târgoviște, FC Zagon și Atletic Bradu. Însă, întrecerile sunt de-abia la început. Fortuna e pe locul 4, CSM – pe poziția a șaptea, iar Conpetul, pe cea imediat următoare. Vineri, 20 septembrie, de la ora 17.00, pe fosta arenă Poiana, se va desfășura al doilea derbi prahovean al campionatului Ligii a III-a, dar și al Câmpinei, între FC Fortuna și CSM.