Consecința unei reprize secunde aproape execrabile: „lupii” au irosit copilărește victoria la Reșița! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 23)

Dragos Trestioreanu -

Consecința unei reprize secunde aproape execrabile: „lupii” au irosit copilărește victoria la Reșița! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 23)

Petrolul a început prost meciul de pe arena din Valea Domanului, acolo unde vântul ducea de colo până colo frunzele arămii din pădurile de pe dealul din vecinătate. Înaltul, dar și lentul atacant al echipei CSM Reșița, Daniel Ene, l-a ridiculizat pe Cristian Sîrghi (minutul 5), dar de pasa lui excelentă și-a bătut joc, efectiv, Călin Cristea, căpitanul gazdelor. Apoi, Ene aproape că a pus „copy-paste” pe acțiunea anterioară, însă din nou nu a avut noroc ca un coechipier să finalizeze. În continuare, totuși, „lupii” nu au confirmat legea lui Murphy potrivit căreia ce începe prost se termină și mai prost. Dimpotrivă, ploieștenii au pus stăpânire pe joc, dar au făcut ce par că știu… cel mai bine: să rateze mult! Din fericire, la o aruncare de la margine a lui Antoniu Manolache, redevenit fundaș stânga din cauza absenței suspendatului Valentin Țicu, tunisianul Younes Hamza a întors cu capul în centrul careului mare, Marco Ehmann și Bruno Vasiu s-au încurcat unul pe altul, ultimul respingând fără adresă până la 14 metri, poziție centrală, acolo de unde Laurențiu Marinescu a trimis nu foarte tare pe plonjonul lui Cristian Zimmermann, balonul trecând cu noroc pe sub fostul petrolist! Cu 1-0 din minutul 24, oaspeții păreau a fi rezolvat măcar o parte din năzuințele deplasării la Reșița, reușita căpitanului putând oferi liniștea construcției pe… tarla! Așa cum s-a prezentat terenul arenei Mircea Chivu! Totuși, până la finele primei reprize, a mai fost de consemnat numai o singură fază mai interesantă, cea în suprafața de pedeapsă a Petrolului (41), atunci când Sîrghi l-a deposedat corect pe același Ene, protestele gazdelor fiind absolut nejustificate.

Așa cum se jucase, cu posesie superioară a „galben-albaștrilor” și ocaziile ratate de ei, atenția trebuia mutată mai ales asupra unor naivități din defensivă, care au și condus, până la urmă, la o egalare hilară în minutul 63. Raphael Stănescu, legitimat de curând de la retrasa Daco-Getica București, a fost blocat în careu, mingea a sărit spre dreapta, în sensul de atac al CSMR-ului, a fost urmărită și preluată de către un alt ex-„lup”, Cristian Danci, acesta șutând tare din unghi închis. Surprins de forța execuției, Raul Avram a deviat-o în propria-i poartă, anulând intervențiile-i spectaculoase de până atunci! Mai era timp destul însă pentru ca Petrolul să revină la conducere pe tabelă, dracul „nepărând” chiar atât de negru după gafa lui Avram. Copleșit de eroare, portarul Petrolului era totuși s-o mai comită încă o dată, dar a avut noroc că balonul scăpat printre picioare a ieșit în corner, ci nu a intrat în plasă! Ar fi fost prea de tot, mai ales că era și minutul 86! Aproape de a obține victoria amai fost și Petrolul, dar Marinescu nu a cadrat două șuturi din poziții excelente, la pasele foarte bune ale lui Gabriel Deac. Și astfel, după ce aseară se pierduse poziția a treia, pe care trecuse Turris Oltul Turnu Măgurele, după un 3-3, acasă, în compania Ripensiei Timișoara, dar se revenise pe podium la scorul de 1-0 la Reșița, succesul la scor al Farului, la Constanța, 5-0 în dauna Pandurilor Târgu Jiu, i-a urcat pe băieții lui Ianis Zicu pe poziția a treia. Petrolul, în schimb, va termina această etapă a XVI-a pe locul 4, pierzând, după un mitan secund aproape execrabil în Banat, posibilitatea de a o egala pe UTA la puncte (27)! Și vine repede la rând, marți, 12 noiembrie 2019, ora 19.30, meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, învinsa mai neașteptată, acasă, de atăzi, scor: 1-3, a unei Dunări Călărași aflată în urcare în ierarhie, în prezent fiind a XI-a, cu 19 puncte, dar cu o restanță de bifat, ca și găzarii. Pe cale de consecință, va fi iar foarte greu, mai ales pentru că Petrolul nu mai pare capabilă să înscrie mai mult de… un gol/meci!

CSM REȘIȚA: Zimmermann 5.5 – Acka 6, Ehmann 5.5, Vasiu 5, Vădrariu 6 – Cristea (cpt) 5.5, Danci 6.5 (79 – Cioablă) – Săulescu 6 (23 – Stănescu 5.5), Poiană 6.5, Dat 5.5 (Răducan 5) – Ene 6.5. Colectiv tehnic: Leontin Doană (antrenor principal), Dan Boltașiu (antrenor secund), Valentin Boșca (antrenor al portarilor).

FC PETROLUL: Avram 4.5 – Bărboianu 5.5, Olaru 6, Sîrghi 5, Manolache 5.5 – Meza Colli 5.5 (73 – Gavrilă 5.5), Cioinac 5.5 – Blănaru 5.5 (69 – Deac 6), Marinescu (cpt) 6.5, Stoica 5.5 (79 – Bratu) – Younes 5.5. Colectiv tehnic: Flavius Stoican (antrenor principal), Silviu Ilie (antrenor secund), Radu Vasilcan (preparator fizic).

Au arbitrat: George Cătălin Găman 7 – Dragoș Mihail Iliescu 7 și Cristian Daniel Ilinca 7 (toți din Craiova).

Arbitru de rezervă: Claudiu Gaitin (Timișoara).

Observatori: Dumitru Paraschiv (Drobeta-Turnu Severin), pentru joc, și Gheorghe Moise (București), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Danci (45+1), Deac (89), Cioablă (90+1).

Foto: www.digisport.ro