Considerându-se frustrat de arbitri la Baia Mare, Gigi Ionescu ameninţă cu greva foamei în faţa sediului FRH

Redactia -

După o primă repriză, în meciul de la Baia Mare, cu formaţia locală HCM, în care ploieştencele nu şi-au revenit după duşul rece de marţi, 28 februarie 2012, din partida de la Plopeni, cu HC Dunărea Brăila, jocul din Maramureş părea ca şi decis în favoarea gazdelor. Localnicele au condus, la jumătatea celui dintâi mitan, cu 9-6, iar la finele acestuia îşi dublaseră avantajul de pe tabela de marcaj: 14-8. Nici debutul părţii secunde a acestei întâlniri cu implicaţii mari în lupta pentru evitarea locurilor de baraj, XI şi XII, oaspetele fiind clasate pe primul dintre acestea, nu le-a fost favorabil fetelor lui Gheorghe Ionescu (foto; www.adevarul.ro), adversarele lor ajungând să conducă cu 24-16, când mai erau 11 minute de disputat. Parcă trezite din „pumn”, Andreea Dospin şi coechipierele sale au apăsat accelaraţia tot mai mult şi, după un parţial de 7-0, au ajuns la doar un punct diferenţă, în doar 8 minute, pe fondul oboselii şi relaxării băimărencelor. Numai că, arbitrii Georgian Băducu şi Răzvan Voicu, ambii din Buzău, au dictat, pe final de meci, o aruncare de la „7 metri”, pentru HCM Baia Mare, într-o fază în care, acuză Gigi Ionescu, fusese… fault în atac. Căpitanul gazdelor, Jenica Rudics, era să rateze această oportunitate, dar a recuperat mingea şi a marcat apoi, punând două lungimi între echipa sa şi cea a municipalităţii ploieştene. Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 26-24, gazdele descurcându-se până s-au auzit sirena de final.

Foarte supărat şi îndârjit peste măsură pe Băducu şi Voicu, Ionescu a „tunat”, potrivit www-emm.ro,  la conferinţa de presă: „Eu felicit echipa gazdă, fetele s-au bătut, nu au nicio vină ele. La fel, îi felicit şi pe antrenorii HCM-ului (n.r. – Costică Buceschi şi Kovacs Magda). Acest meci a fost influenţat de către cei doi arbitri. Nu numai la faza cu aruncarea de la şapte metri, ci şi la altele. Am jucat şi noi modest, dar asta nu înseamnă că, dacă am jucat modest, trebuiau să ne ia dreptul la luptă. Ceea ce au facut aceşti doi oameni, că nu le pot spune arbitri – puteau fi luaţi doi oameni de aici, de la dumneavoastră, din Baia Mare, de pe stradă, să fie aduşi pe teren să fluiere şi poate că era mai bine -, repet, ceea ce au făcut aceşti doi oameni, care sunt neoameni, a fost să-şi bată joc, în primul rând, de toată echipa noastră. Şi-au bătut joc de mine şi şi-au bătut joc şi de handbal. Aşteptaţi să facem rezultate afară?! Nu le mai aşteptaţi! Cu o asemenea comportare a arbitrilor, nu mai aşteptaţi să facem rezultate afară! Eu, oricum, la aceşti doi arbitri le fac raport. Sunt de 43 de ani în handbal şi n-am făcut un raport la vreun arbitru. De 43 de ani, eu fac numai handbal. Am 1.300 de meciuri conduse din spaţiul tehnic. Nu se poate aşa ceva! Mai exact, ceea ce au facut aceşti doi aşa-zişi arbitri. A fost influenţare de rezultat. Rezultatul rămâne, însă. Faptul că vor fi suspendaţi nu mă încântă cu nimic. Dar, dacă nu-i suspendă pe aceşti arbitri (n.r. – comisia de profil a FRH), mă duc şi intru în greva foamei, în faţa sediului federaţiei”. Aşa o fi fost, deoarece niciodată nu a oferit astfel de declaraţi durei experimentatul antrenor al echipei CSM Ploieşti.

La Baia Mare, Gheorghe Ionescu a mizat pe următoarele jucătoare: Gabriela Cristescu (6 intervenţii reuşite), Carmen Tănase (1 intervenţie) – Janina Luca (6 goluri), Cristiana Nica (3), Andreea Dospin (3), Ramona Ştefan (3), Nicoleta Alexandrescu Gâscă (3), Alina Moroianu (2), Daniela Crap (2), Codruţa Zavragiu (1) şi Aneta Barcan Gheorghe (1). Următorul meci – cel din etapa a XIX-a a Ligii Naţionale – al echipei CSM Ploieşti este programat să se dispute sâmbătă, 10 martie 2012, la ora 12.00, în sala polivalentă din Plopeni, contra formaţiei CSM Cetate Devatrans Deva.