Consilier dintr-o comună prahoveană în conflict de interese

Redactia -

Consilier dintr-o comună prahoveană în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese în cazul a 30 foști sau actuali aleși locali (11 primari, nouă viceprimari, un fost viceprimar, șapte consilieri locali și doi foști consilieri locali). Printre aceştia se numără şi un ales local din Prahova:

 

MOVILEANU MIRELA FLORICA, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Provița de Sus, Jud. Prahova, CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV:

În calitate de consilier local, a participat la ședința Consiliului Local al Comunei Provița de Sus din data de 26 februarie 2014, votând pentru adoptarea hotărârii privind inițierea închirierii suprafețelor de pajiști disponibile din domeniul privat al Comunei Provița de Sus pentru anul 2014, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor.La data de 11 aprilie 2014, ulterior adoptării acestei hotărâri, Primăria Comunei Provița de Sus a încheiat cu fiica persoanei evaluate un contract prin care i-a închiriat suprafața de 5,5 ha pajiște din domeniul privat al comunei, contract în baza căruia fiica persoanei evaluate a încasat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova, în anul 2014, subvenții agricole în sumă totală de 7.518,13 Lei. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2011, dispozițiile art. 75, lit. a) şi art. 77 din Legea nr. 393/2004.