Consilierii județeni PSD și PPUSL anunță că nu vor participa la votarea a 4 proiecte

Daniel Dimache -

Consilierii județeni PSD și PPUSL anunță că nu vor participa la votarea a 4 proiecte

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Consecvenți principiului legalității elaborării proiectelor de hotărâre supuse aprobării deliberativului județean, consilierii județeni ai Partidului Social Democrat și cei ai Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) nu vor participa la votul următoarelor patru proiecte de hotărâre ce se vor afla pe ordinea de zi a ședinței programate pentru miercuri, 27 ianuarie a.c:

 

  1. Aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne pentru asigurarea finanțării unor obiective de investiții de interes județean;
  2. Desfiinţarea Direcţiei Judeţene de Protecţia Plantelor şi de Întreţinere a Drumurilor Judeţene Prahova;
  3. Reorganizarea aparatului de specialitate al Consiliului Județean Prahova și aprobarea organigramei, a statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale acestuia;
  4. Desfiinţarea Direcţiei Judeţene de Pază Prahova.

 

În ceea ce privește primul proiect, care se referă la contractarea unui împrumut, acum, înainte de aprobarea Bugetului județului Prahova, îl considerăm hazardat, lipsit de temei și cel puțin discutabil, o decizie documentată în acest sens putându-se lua numai după clarificarea tuturor componentelor Bugetului propriu al Consiliului Județean, pe care, potrivit legii, ni-l dorim dezbătut în cel mai scurt timp.

În privința ultimelor trei proiecte enumerate mai sus, care vizează desființarea celor două direcții aflate acum în subordinea Consiliului Județean Prahova și, respectiv, reorganizarea aparatului de specialitate al C. J. Prahova, consilierii noștri județeni nu pot fi de acord cu repetarea greșelilor deja sancționate de instanțele de judecată ca urmare a erorilor de fundamentare.

Consilierii noștri vor respinge orice inițiativă insuficient fundamentată, care poate avea urmări de natură juridică, dar și de natură socială, atât pentru instituția Consiliului Județean Prahova, cât și pentru membrii deliberativului județean.

 

Grupul consilierilor județeni PSD, PPU (s-l) Prahova

26 ianuarie 2021