Consilierii PNL au cerut reducerea cu 16% a impozitelor la Ploieşti

Redactia -

Consilierii PNL au cerut reducerea cu 16% a impozitelor la Ploieşti

COMUNICAT DE PRESĂ

 

În ședința de Consiliu Municipal din data de 25 noiembrie, grupul de consilieri PNL, a solicitat introducerea unui amendament la hotărârea de consiliu privind aprobarea impozitelor și taxelor pentru anul 2015. În contextul gradului foarte scăzut de colectare al unor categorii de impozite și taxe, grupul PNL a cerut scăderea cu 16% a acestor tipuri de taxe și impozite. Procentul solicitat pleacă de la prevederile ordonanței de urgență, emisă de guvernul Ponta la sfârșitul anului 2013, în urma căreia mai multe taxe au fost majorate. Efectul acestor creșteri, după un an de aplicare, a fost de fapt scăderea nivelului de colectare și nu o creștere a veniturilor, așa cum se dorea și cum se prognoza.

Din dorința de a scădea povara fiscală pentru locuitorii municipiului Ploiești, dar și cu scopul de a sprijini societățile care creează locuri de muncă, amendamentele grupului PNL au vizat, în special, reducerea impozitului auto și a impozitului pe teren, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice. Reacția șocantă a domnului primar Iulian Bădescu a fost categoric în defavoarea ploieștenilor. Acesta a intervenit pentru a influența votul consilierilor puterii (PSD-UNPR-PNM), demonstrând că nici el, nici politicienii locali nu au înțeles nimic din votul românilor dat la alegerile prezidențiale.

Disperarea conducerii Primăriei Ploiești de a genera venituri pe spinarea contribuabililor ploieșteni, reamintește de celebrul “vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați!”

 

 

GRUPUL DE CONSILIERI MUNICIPALI PNL