Consilierii PSD au gata proiectul de acordare, pentru 18 luni, a mărcii către Petrolul ’52. Se așteaptă doar evaluarea

Dragos Trestioreanu -

Consilierii PSD au gata proiectul de acordare, pentru 18 luni, a mărcii către Petrolul ’52. Se așteaptă doar evaluarea

Prezent joi, 16 februarie 2017, în studioul Ploiești TV, la emisiunea Time Alert, realizată și moderată de jurnalistul Daniel Dimache, consilierul local George Botez (foto, în stânga) a anunțat că și-a respectat promisiunea făcută, în luna decembrie, anul trecut, președintelui executiv al ACS Petrolul ’52 Ploiești, Cristian Vlad. Mai exact, aceea de a găsi, până cel târziu 15 februarie a.c., o soluție legală pentru acordarea mărcii, siglei și a palmaresului către echipa recunoscută de suporteri drept continuatoarea istoriei clubului găzarilor, mai sus amintita ACS Petrolul ’52 Ploiești.

Avocatul Botez a declarat, în emisiune, că „l-am sunat ieri (n.r. – 15 februarie) pe Cristi Vlad și i-am spus că m-am ținut de cuvânt, în sensul că grupul de consilieri locali PSD a redactat un proiect de hotârâre de acordare a mărcii către ACS Petrolul ’52, urmând ca, în momentul în care primarul Adrian Dobre va anunța încheierea operațiunii de evaluare a acesteia, să se poate convoca în ședință extraordinară Consiliul Local, pentru a se dezbate proiectul și a se trece la vot. Deci, ce-am promis, repet, am făcut, iar asta chiar până la termenul promis în decembrie”. Glumind, șeful grupului de consilieri ai partidului de guvernământ a zis că, dacă evaluarea s-ar termina, într-o anume zi, la ora 15.00, la 16.00 s-ar și putea convoca, în ședință extraordinară, Consiliul Local!

După cum se observă, folosind termeni fotbalistici, „mingea” a fost pasată acum edilului-șef, cel care a spus, la începutul săptămânii, că – în urma unei deplasări la Cluj, la finele lunii, se va informa la primăria de acolo asupra modului cum s-a procedat cu noua echipă „U”, înscrisă tot într-un eșalon județean. Iar asta pentru a se alege cea mai bună formulă și la Ploiești, cu ACS Petrolul ’52. Însă, asta doar după ce se va stabili valoarea mărcii, de către evaluatorul care a trimis o scrisoare de intenție, mai fiind însă anumite dubii totuși asupra ofertei acestuia, existând unele diferențe față de caietul de sarcini. La aflarea veștii, Cristi Vlad a declarat – pentru www.sportonlineph.ro – că, „dacă știam de așa ceva, i-aș fi dat eu domnului primar toate actele acelei constituiri, ca și numerele de telefon ale celor care s-au ocupat”.

Cum nu s-a înaintat nici măcar un termen orientativ pentru finalizarea operațiunii de evaluare a mărcii, după aceasta venind rândul convocării ședinței CL Ploiești, se va înainta serios în returul campionatului Ligii A Prahova, putându-se ajunge chiar și până la mijlocul acestuia. Fapt pentru care nu ar mai putea fi vorba despre 18 luni, raportate la un an competițional. Dar, vom trăi și vom vedea ce va mai fi, întârzierile sine die părând a deveni un laitmotiv – vezi și cazul CSM Ploiești, abia începându-se procesele pentru recuperarea drepturilor bănești ale handbalistelor și handbaliștilor, dar nu numai ale lor.