Consiliul Județean Prahova a adoptat… mai multe „bufnițe”. Echipa de handbal feminin CS Activ Prahova-Ploiești vizează promovarea în Liga Națională!

Dragos Trestioreanu -

Consiliul Județean Prahova a adoptat… mai multe „bufnițe”. Echipa de handbal feminin CS Activ Prahova-Ploiești vizează promovarea în Liga Națională!

Echipa de handbal feminin HC Activ Plopeni, componentă sezonul trecut a Diviziei A, a fost preluată pentru viitorul campionat de către Consiliul Județean Prahova, care s-a implicat financiar pentru a se putea stabili un obiectiv performant: promovarea în Liga Națională! În situația în care resursele financiare de până acum nu erau suficiente pentru a se ataca o astfel de țintă onorantă, implicarea CJ Prahova a fost absolut benefică, crescând exponențial șansele reușitei unei mari performanțe. Alintate drept „bufnițele”, handbalistele pregătite, și-acum, de Florin Ciupitu (antrenor principal) și Nicolae Nimu (antrenor secund), tehnicienii din sezonul precedent al Divizia A, sunt gata pentru un sezon viitor în care să debuteze la un nivel cât mai înalt. „Bufnițele sunt pregătite să înceapă în forță noul sezon competițional!” – declară pe pagina de Facebook a echipei CS Activ Prahova-Ploiești, noua denumire a echipei locale, antrenorul principal Florin Ciupitu.

Tot acolo, semn că la club se respectă relația cu publicul, arătându-se deschidere spre comunicarea cu suporterii, se mai scrie că „lotul CS Activ Prahova-Ploiești reprezintă o îmbinare a experienței cu tinerețea și dorința de reușită în concretizarea obiectivului nostru de calificare la turneul final de baraj pentru promovarea în Liga Națională de Handbal a României. Bufnița, ca simbol al înțelepciunii, caracterizează grupul unit al fetelor noastre, calmul, inteligența și strategia în stilul de joc al echipei CS Activ Prahova-Ploiești”. Textul se încheie motivațional: „Fii alături de noi! Susține echipa județului Prahova!”. Potrivit anunțului publicat de Federația Română de Handbal, CS Activ Prahova-Ploiești va fi inclusă în Seria C a Diviziei A, în care va combate cu echipe puternice, precum Dacia Mioveni, CSU Târgoviște, CSM Târgu Jiu, ACS SZNKK Odorheiu Secuiesc și Național Râmnicu Vâlcea. Dar, se notează pe aceeași pagină de Facebook a clubului, „principalul nostru obiectiv rămâne calificarea la turneul final de baraj pentru promovarea în Liga Națională de Handbal”! Iată și lotul nou-createi CS Activ Prahova-Ploiești: Alexandra Popescu și Ioana Paraschiv (portari); Iryna Shutska, Cristiana Florea și Mădălina Mureș (pivoți); Grațiela Stoica și Cristina Crețu (extreme stânga); Ionela Leuștean și Adina Panaite (extreme dreapta); Florina Popescu și Ana-Maria Șerban (extreme stânga); Roxana Tabarcea (inter dreapta); Roxana Beșleagă și Valentina Leuștean (centru). Cu siguranță, vedeta formației CJ Prahova este pivotul ucrainean stabilit în România prin căsătorie la Păulești, Iryna Shutska, aceasta evoluând ultima oară, în Liga Națională, la Dunărea Brăila. 

Actuala echipă CS Activ Prahova-Ploiești va putea fi urmărită la sala Olimpia, pe 9 septembrie 2019, în cadrul unui turneu denumit „Cupa de Toamnă”, așa cum a declarat unui post TV local directoarea clubului păstorit de Consiliul Județean Prahova, Bianca Radu. De la desființarea formației CSM Ploiești, chiar în anul în care a debutat într-o cupă europeană, EHF Cup, municipiul reședință al județului nostru nu a mai beneficiat de vreo grupare – fiind desființată și cea masculină a clubului sportiv al municipalității – în Liga Națională. Astfel încât, implicarea CJ este binevenită și la timp, în caz contrar, cu siguranță că Ploieștiul și Prahova nu s-ar putea lăuda prea devreme cu o trupă capabilă cu adevărat să le readucă pe prima scenă a handbalului autohton!

Foto: Facebook CS Activ Prahova-Ploiești