Consiliul Județean Prahova vrea să-și ia echipă de handbal feminin din Divizia A! HC Activ CSO Plopeni ar rămâne doar cu trupe de junioare

Dragos Trestioreanu -

Consiliul Județean Prahova vrea să-și ia echipă de handbal feminin din Divizia A! HC Activ CSO Plopeni ar rămâne doar cu trupe de junioare

Printr-o postare pe propria pagină de pe o rețea de socializare, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a făcut public intenția de preluare a unei echipe de handbal feminin din Divizia A (eșalonul secund al sportului jucat cu mingea mică): „Am plăcerea de a vă comunica faptul că am luat decizia de a supune aprobării legislativului județean un acord de principiu în vederea preluării echipei de handbal HC Activ CSO Plopeni de către Consiliul Județean Prahova. Sunt un iubitor al sportului și consider că HC Activ CSO Plopeni este o echipă de handbal cu un potențial foarte ridicat și merită suportul necesar în vederea promovării în Liga Națională. În trecut, din componența echipei a făcut parte chiar și Cristina Neagu, una dintre cele mai bune handbaliste ale lumii. Județul nostru are capacitatea de a susține și promova sportul prahovean și vă promit că revin cu vești bune despre acest subiect”.

Într-adevăr, în perioada junioratului, atât Cristina Neagu (foto sus, în text, în echipamentul trupei prahovene) – declarată și în 2018 cea mai bună jucătoare din lume! -, cât și Patricia Vizitiu, o altă internațională bine cunoscută, câștigătoare a EHF Cup, anul trecut, cu SCM Craiova, au apărat culorile clubului patronat de Cristian Iancu, una și aceeași persoană cu președintele Asociației Județene de Handbal. Cum lui Iancu senior – fiul său, Horia (foto, la titlu, în dreapta), fiind director sportiv la HC Activ CSO Plopeni – și administrației locale le devine tot mai greu să susțină financiar o echipă capabilă să promoveze în primul eșalon, fapt dovedit și în acest an, când s-a ratat accederea în eșalonul imediat superior, preluarea de către CJ Prahova a jucătoarelor și a staff-ului tehnic, din care mai fac parte antrenorul principal Florin Ciupitu (foto, la titlu, în stânga) și antrenorul secund Nicolae Nimu (foto, la titlu, în mijloc), ar putea conduce spre performanțe mai mari. Cum ar fi saltul spre Liga Națională și, apoi, stabilirea unor obiective îndrăznețe, susținerea financiară a CJ fiind la un cu totul alt nivel, dacă se va și aproba preluarea de care președintele Bogdan Toader scria pe Facebook. Se mai spune și că, la HC Activ CSO Plopeni, activitatea s-ar putea rezuma, în viitorul imediat, numai la trupe de junioare.

 Toader este, realmente, un iubitor de sport, el fiind atras nu numai de handbal, ci și de fotbal, dar la cel din urmă numai la nivel de simpatizant, cumnatul său, Irinel Dumitru, căpitanul echipei CS Blejoi, și coechipierii lui fiind foarte aproape de promovarea în Liga a III-a. Cu siguranță că șeful CJ Prahova va fi prezent sâmbătă, 22 iunie 2019, și la manșa a doua a barajului de accedere în L3, dintre CS Blejoi și AS Mihai Bravu, prima fiind adjudecată cu scorul de 3-0 de Dumitru și compania, în deplasare. Cine știe? Poate, cândva, va apărea un interes și pentru sponsorizarea blejoienilor!

Foto: Facebook