Consiliul Local Ploieşti, convocat pentru preluarea de către municipalitate a Spitalului CFR

Redactia -

Consiliul Local Ploieşti, convocat pentru preluarea de către municipalitate a Spitalului CFR

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a convocat Consiliul Local, astăzi, la ora 14.00, în ședință extraordinară, pentru preluarea Spitalului General CFR în rețeaua sanitară a Consiliului Local al Municipiului Ploiești.

Primarul Andrei Volosevici revine pentru a patra oară cu proiectul de hotărâre privind preluarea spitalului CFR, dar, de fiecare dată, consilierii locali au respins acest proiect.

Vă reamintim că, în noiembrie anul trecut, conducerea Spitalului de Pediatrie Ploiești, singurul spital cu specific pediatric din județul Prahova, atrăgea atenția asupra faptului că actualele clădiri în care îşi desfășoară activitatea, în sistem pavilionar, în trei locaţii diferite, îndeplinesc cu greu cerințele privind circuitele funcționale şi sanitare, precum şi cele de siguranță a pacienților.

Totodată, prin adresa Secretariatului General al Guvernului se solicita, în 09.12.2022, transmiterea în scris a manifestării ferme de preluare a unității sanitare CFR în rețeaua Consiliului Local al Municipiului Ploiești.

Din păcate, consilierii locali ploieșteni nu au considerat oportună preluarea spitalului CFR şi relocarea, în spațiile nefolosite de aici, a Spitalului de Pediatrie.

A trecut un an şi, prin adresa 7884/03.10.2023, Spitalul de Pediatrie Ploiești aduce la cunoștință faptul că, imobilul în care îşi desfășoară activitatea este încadrat în clasa II de risc seismic, conform raportului de expertiză tehnică.

Având în vedere aceste aspecte, primarul Andrei Volosevici propune, pentru a patra oară, spre aprobare Consiliului Local al Municipiului Ploiești, în regim de urgenţă, adoptarea proiectului de hotărâre privind  preluarea Spitalului General CFR în reţeaua sanitară a Consiliului Local al Municipiului Ploieşti.