Anunțat că ar fi aproape de a semna un contract cu Petrolul ’52, ploieșteanul Budescu „uimește” conducerea, care nu știe nimic despre o asemenea opțiune! Un prieten de-al fotbalistului declară însă că fostul fecesebist ar alege, de fapt, „banii de-afară”!

Dragos Trestioreanu -

Anunțat că ar fi aproape de a semna un contract cu Petrolul ’52, ploieșteanul Budescu „uimește” conducerea, care nu știe nimic despre o asemenea opțiune! Un prieten de-al fotbalistului declară însă că fostul fecesebist ar alege, de fapt, „banii de-afară”!

Anul trecut, în vară, atunci când a apărut informația că internaționalul ploieștean Constantin Budescu (foto jos) își va întrerupe contractul cu una dintre echipele aflate într-o situație dificilă în Superliga din Arabia Saudită, este vorba despre Damac, acum pe locul secund, însă, în aceeași competiție, a apărut zvonul că ar reveni, după mai mulți ani, la actualul Petrolul, ACS Petrolul ’52 mai exact, după ce plecase de la… SC FC Petrolul! Însă, concomitent, a apărut și știrea conform căreia Budescu devenise o țintă importantă pentru FCSB, pentru patronul vicecampioanei naționale, Gigi Becali, mai precis. Cum Becali i-a oferit șansa pentru a se bate pentru titlu și un salariu pe măsură, 20.000 de euro, cred că nu a fost greu de ales pentru jucător, care a fost legitimat de FCSB (foto sus). Dar au existat totuși, este adevărat, confirmări că un eventual transfer la Petrolul ’52 nu ar fi fost, atunci, vreo „fumigenă”, o „petardă”, un „fonfleu”, așa cum sună în jargon un zvon fals. Cel numit „Artistul” de către Gigi Becali a semnat, până la urmă, un contract întins pe un sezon, cu drept de prelungire pe încă unul. Dar, din doi ani posibili de angajament, s-a ajuns și la… mai puțin de unul, FCSB și Constantin Budescu despărțindu-se recent, contra a 150.000 de euro, potrivit declarației patronului „roș-albaștrilor”, fotbalistul rămânând astfel liber de contract. „Da, am reziliat cu Budescu, cum să nu accepte, ce, pentru o sută cincizeci de mii de eur0 pentru patru luni cum să nu o facă?” – a punctat Becali, pentru a fi cât mai credibil.

Deși a apărut interes pentru mijlocaș și dinspre FC Hermannstadt Sibiu, acolo unde președinte executiv este chiar nașul său, Dani Coman, ca și din partea altor cluburi, unul dintre ofertanți putând fi, eventual, „lanterna roșie” din Super Lig (Turcia), Yeni Malatyaspor, la solicitarea antrenorului principal Marius Șumudică, un site central de sport a anunțat pe 3 ianuarie 2022 că prahoveanul Constantin Budescu este la un pas de a semna un contract cu ACS Petrolul ’52 Ploiești! Asta deși, de curând, un prieten declarat al jucătorului, ex-managerul general al falimentarei SC FC Petrolul, Vivi Răchită, declarase la un post de televiziune bucureștean că Budescu nu va reveni la clubul găzarilor, ci va pleca din nou în străinătate, alegând banii de acolo, pe care găzarii nu i-ar putea oferi, firește. A lăsat și un „loc de întors”, însă, pentru la vară, în… primul eșalon! Mai mult ca sigur, aceasta va fi și realitatea, în condițiile în care conducerea clubului „lupilor”, în tot acest timp, nu a știut absolut nimic despre vreo opțiune a lui Budescu a de a se reechipa în galben și albastru, cu scutul în dreptul inimii! Bref, semnarea unui contract cu ACS Petrolul ’52 a lui Budi chiar a fost, este și va fi – cine știe până când – o… „fumigenă”! Rămâne de văzut către care club se va îndrepta fotbalistul și ce se va mai discuta despre el în… inter-sezon. Acesta a fost și motivul pentru care nu am marșat deloc, până azi, în privința subiectului de presă „Constantin Budescu la Petrolul”! Mai vedem la vară…

Foto: www.digisport.ro