Containerele ROSAL, vandalizate de căutătorii de PET-uri

Redactia -

Containerele ROSAL, vandalizate de căutătorii de PET-uri

ROSAL Ploiești în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești prin RASP și cu ajutorul Poliției Locale, desfășoară mai multe acțiuni de confiscare a deșeurilor reciclabile ( plastic, doze de aluminiu). Deșeurile reciclabile confiscate provin din incintele pentru colectarea selectivă, implementate la nivelul municipiului Ploiești și puse la dispoziția ploiestenilor de către municipalitate.

În urma sesizărilor din partea ROSAL și a ploieștenilor au fost depistate diverse persoane ce sustrag materialele reciclabile și le valorifică mai departe pe piața neagră a reciclării. În ciuda faptului că aceste incinte sunt securizate, hoții le vandalizeaza (spargere lacăte, rupere grilaje metalice, incendiere containere și pubele) pentru a putea sustrage deșeurile, ceea ce presupune o investiție permanentă din partea ROSAL.

Cu această ocazie dorim să facem un apel către ploieșteni prin care îi rugăm să semnaleze orice act de vandalism al incintelor și furt al deșeurilor reciclabile, apelând numărul Poliției Locale 0244/ 954.

Conform contractelor de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului de salubritate, ROSAL are obligația să realizeze activitatea de colectare selectivă a deșeurilor conform legislației în vigoare, preluând obligațiile pe care municipiul Ploiești trebuie să le îndeplinească în ceea ce privește țintele de reducere a cantității de deșeuri de la populație. Amenzile prevăzute pentru sustragerea deșeurilor reciclabile din incintele puse la dispoziție, conform HCL 103/2013 art.4, sunt cuprinse între 600-1000 RON și sancțiune complementară, prin confiscarea deșeurilor.

În săptămâna 25.08 – 29.08.2014, cu ajutorul echipajelor mixte ale Poliției Locale și RASP au fost confiscate 600 kg de deșeuri reciclabile și au fost aplicate amenzi în valoare de 1200 RON.

În acest moment municipiul Ploiești dispune de 39 de platforme subterane și 250 de incinte pentru colectarea selectivă.