Contestaţia echipei CS Păuleşti de la meciul contra Blejoiului a fost respinsă de Comisia de Disciplină a AJF Prahova

Redactia -

Miercuri, 6 martie 2013, la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova, s-a desfăşurat şedinţa săptămânală a comisiei de disciplină a acestei instituţii, care a analizat contestaţia depusă de CS Păuleşti, înainte de primul fluier al partidei din etapa a XVIII-a, de la Blejoi, contra echipei locale, CS. Dacă, iniţial, delegatul grupării din Păuleşti, Daniel Iancu, a contestat dreptul de joc al blejoienilor Valentin Răchită, George Stârpici şi Marian Ghiţă, la final, s-a rezumat doar la una singură. Astfel, doar Stârpici a fost trecut în act.

Analizând raportul observatorului întîlnirii, Tudor Negoiţă, secretarul general al AJF Prahova, care a menţionat că, în contestaţia sa, CS Păuleşti nu a trecut, înainte de meci, şi motivul acesteia, aşa cum impune ROAF, la articolul 26, aliniatul 3, litera a, Comisia de Disciplină – în componenţa: Nicu Lazăr (preşedinte), Ion Andreoiu, Viorel Băltăţeanu şi Radu Vasile (membri) – a decis s-o respingă ca nefiind făcută în concordanţă cu regulamentul în vigoare şi să menţină scorul final de pe teren: 4-1 pentru CS Blejoi. Articolul 26 – Formularea contestaţiilor, aliniatul 3, litera a prevede: Echipele au dreptul de a introduce contestaţii, astfel: a) înainte de începerea jocului: – dacă se contestă dreptul de joc al unuia sau al mai multor jucători din echipa adversă, înscrişi în raportul de arbitraj, arătându-se motivele în mod concret (n.r. – subliniere din ROAF). Scopul este unul de prevenire în cazurile de bună credinţă, pentru ca toţi cei aflaţi în culpă să poată opera modificări în raportul de joc, înainte de debutul unei partide. Nemenţionând de la bun început motivul pentru care a făcut acea contestaţie, delegatul echipei CS Păuleşti – din necunoaştere a ROAF sau din alte cauze – s-a trezit cu o respingere absolut justificată din punctul de vedere al regulamentului.

Pe de altă parte, jucătorul George Stârpici – care nu a informat asociaţia sportivă că, în urma legitimării la CS Blejoi, figura la a treia echipă din anul competiţional 2012-2013, neavând astfel drept de joc – nu va mai fi folosit pînă la finele ediţiei în curs, de formaţia în cauză. Este lesne de dedus că, dacă delegatul Daniel Iancu ar fi menţionat motivul, înainte de confruntarea de la Blejoi, gazdele l-ar fi retras pe Stârpici din raportul de joc, existând astfel suspiciunea lipsei dreptului de joc. Ciudat rămâne însă că, la momentul legitimării unui fotbalist trecut de la o echipă din Prahova la alta din acelaşi judeţ, AJF-ul nu a făcut pe carnet menţiunjhea lipsei dreptului de joc al acestuia, până la finele sezonului, pe motiv de posibilă evoluţie la trei formaţii. Cum nu a fost vorba despre un transfer dintr-un judeţ în altul, ca jucătorul să vină cu fişa, ci s-a făcut o înregistrare în cadrul aceluiaşi AJF, firesc că oficialii de la CS Blejoi nu au bănuit că nou-venitul ar încălca regulamentul. Învăţare de minte pe viitor, dar şi o „scăpare” a celor din strada Pielari nr. 5, care poate duce, volens-nolens, cu gândul la alte intenţii, deloc corecte!