Continuă operaţiunile de căutare a ursului care a pus pe jar Ploieştiul

Redactia -

Continuă operaţiunile de căutare a ursului care a pus pe jar Ploieştiul
Echipa de intervenție, constituită în baza ordonanței 81/2021, coordonată de viceprimarul municipiului Ploiești, domnul Daniel Nicodim, monitorizează în continuare zona în care a fost semnalat exemplarul de urs brun la începutul acestei săptămâni cu drona pe timpul zilei și cu camere cu termovizune pe timpul nopții.
 
Specialiștilor prahoveni li s-a alăturat aseară un reprezentant al ISU Brașov cu o drona cu camera cu termoviziune. Întreaga suprafață unde a fost văzut ursul, Spitalul Județean-zona Vega- cartier Bereasca, a fost scanată cu drona cu camera cu termoviziune și nu a fost detectată prezența ursului. Reprezentanții Asociației Vânătorilor și Pescarilor Prahova nu au mai găsit nici urme la sol și spun că e posibil ca ursul să fi ieșit de pe raza municipiului Ploiești mergând pe albia râului Teleajen.
Zona va fi monitorizată în continuare.
Rugăm cetățenii să țină cont de avertizările și recomandările transmise de către autorități! Singurul demers indicat în situația în care se sesizează un pericol este acela de a apela numărul de urgență 112.