Continuă remizele Petrolului ’52 cu echipele de Liga a III-a. A doua la rând – Flacăra Moreni

Dragos Trestioreanu -

Continuă remizele Petrolului ’52 cu echipele de Liga a III-a. A doua la rând – Flacăra Moreni

La al treilea meci amical din perioada precompetițională de iarnă, ACS Petrolul ’52 a avut parte de condiții meteo cu mult mai bune decât la testele precedente cu Dacia Unirea Brăila și Unirea Slobozia, temperatura fiind acceptabilă. Motiv, probabil, pentru care adversarii, în afara portarilor, de la Flacăra Moreni (Seria a III-a a celui de-al treilea eșalon național) au și renunțat la pantalonii de trening, purtați doar de fotbaliștii ploieșteni. Gazde pe terenul sintetic din Parcul Municipal „Ploiești Vest”, Claudiu Tudor (foto jos, în text, cu banderola pe bratul stâng; www.sportonlineph.ro) – revenit pe gazon, ca și Jean Prunescu și Ilie Dunmitrescu, după accidentările care i-au împiedicat să bifeze vreun joc, până în prezent – și coechipierii săi au făcut o primă repriză foarte bună. Oaspeții dâmbovițeni au putut fi astfel mulțumiți că au scăpat fără gol primit, la ocaziile lui Nini Popescu, ghinionist și acum, în două rânduri, Vladimir Butufei (foto sub titlu, în prim-plan, în echipament galben-albastru; www.sportonlineph.ro) și Georgian Păun (foto, a doua de sus, din text). De altfel, „alb-negrii” nu au avut, în primele 45 de minute, nici măcar un șut pe spațiul porții găzarilor.

1La reluare însă, jocul s-a mai echilibrat și au apărut și golurile, bifate într-un interval de numai un singur minut. Mai întâi, jucătorul testat cu acest prilej, Alexandru Roman, ultima oară chiar la Flacăra Moreni, a oferit o diagonală pentru Georgian Păun, al cărui șut din afara careului a fost respins de portarul din repriza secundă al Flacării, Curchi, pe fază Butufei (foto sus, în text) reluând în plasă din apropiere, în minutul 57. La faza imediat următoare, Olaru l-a faultat în suprafața de pedeapsă pe Negru, iar centralul câmpinean de prim eșalon Mihai Amorăriței a arătat, corect, punctul cu var, acolo de unde a transformat Mihai Plăcintă (58). Avea să fie și rezultatul final: 1-1. A doua remiză consecutivă, deci, a Petrolului, într-un meci amical cu o divizio0nară C, după recentul 3-3 cu Unirea Slobozia, tot din Seria a III-a.

2Tehnicienii celor două echipe, Octavian Grigore și Gheorghe Liliac, respectiv ex-petrolistul Gabriel Paraschiv, cel care s-a pozat bucuros, după ultimul fluier, cu fostul său antrenor, actualul principal al găzarilor, au folosit alte distribuții în al doilea mitan, fapt care a făcut ca jocul să nu se mai ridice la nivelul celui dintâi. Numai că, atunci a apărut și… sarea și piperul, adică golurile.

PETROLUL ‘52: Chiş (30 – I. Marinică;  60 – Niţache) – Olaru, R. Alecsandru, D. Chiriţă, Velisar – Vl. Butufei – N. Popescu, Cl. Tudor, G. Păun, Dr. Gheorghe – Vintilă. Au mai jucat: Prunescu, I. Dumitrescu, Niţescu, G. Ghiţă, D. Iancu, Al. Radu, M. Jipa, Al. Roman. Antrenori: Octavian Grigore (principal) și Gheorghe Liliac (secund).

FLACĂRA: Halcu – Mocanu, Acasandrei, Timofte, Palamariu – L. Plăcintă, Guţă – Cârnaru, Tocan, Negre – Iliescu. Au mai evoluat: Curchi – Pârvu, Tronaru, M. Plăcintă, Drăgan, Dragomir, Al. Costache, Al. Andrei, Iordan, V. Preda, B. Negru. Antrenor: Gabriel Paraschiv.

3În privința lui Roman, rămâne de văzut dacă va fi păstrat și pentru amicalul de sâmbătă, 18 februarie 2017, ora 13.00, tot din Parcul Municipal „Ploiești Vest”, cu Tineretul Berceni, sau va fi văzut la lucru numai un fost divizionar B de la CS Balotești, atacantul Roland Stănescu. Acesta se va antrena cu Petrolul ’52 de joi, 16 februarie, dându-și deja acordul să vină la Ploiești, dar fiind puțin în urmă cu pregătirea. Vizat însă în special pentru campionat, Stănescu va avea timp să se pună la punct până la prima etapă a returului, programată pe 4 martie.

4La meciul-test cu morenarii, dacă au revenit Prunescu, Tudor și Dumitrescu, în schimb a fost menajat, pentru unele probleme de ordin medical Răzvan Catană. Altfel, se așteaptă rezolvarea situației speciale a lui Nini Popescu, care reamintesc că a făcut o cerere la FRF pentru a i se aproba achitarea în rate a amenzii de 10.000 de lei, primită în urma scandalului pariurilor de la ultima echipă asa, Gloria Buzău. Ca și Roberto Alecsandru, Popescu a fost unul dintre jucătorii remarcați în meciurile amicale disputate în această iarnă de către trupa lui Tavi Grigore și Gică Liliac.