Continuă să fie FC Petrolul pepinieră pentru FCSB? După atacantul Robert Tudor, mijlocașul central „ U 17” Antonio Dănilă a semnat și el un contract cu clubul lui Gigi Becali!

Dragos Trestioreanu -

Continuă să fie FC Petrolul pepinieră pentru FCSB? După atacantul Robert Tudor, mijlocașul central „ U 17”  Antonio Dănilă a semnat și el un contract cu clubul lui Gigi Becali!

Nu chiar de mult timp, pe vremea când președinte executiv al FC Petrolul Ploiești era Cristian Vlad, un atacant din cadrul centrului de copii și juniori al clubului găzarilor, Robert Tudor, a cerut să fie lăsat să treacă la cel similar de la FCSB București. I s-a permis s-o facă, la început, cu titlu de împrumut pentru un an, iar apoi a fost lăsat de tot acolo, plătindu-se de către bucureșteni grila de formare a lui. Cristi Vlad a explicat, la acel moment, pentru www.gazetaph.ro, că „dragoste cu sila nu se poate face, au venit părinții juniorului, ca și el însuși, spunându-mi că vrea neapărat să joace la clubul lui Gigi Becali. Și-atunci, ce era să facem?”.

La urma-urmei, era vorba despre doar un singur caz, hai, treacă-meargă, dacă așa au stat lucrurile. Acum aflu însă că nu numai Robert Tudor și-a dorit atât de mult să joace la FCSB, ci și unul dintre cei mai buni juniori B din grupa înzestratului antrenor Marius Manolache, unul dintre cei care a pus pe picioare noul CCJ al FC Petrolul, alături de Robert Burlacu. Tehnician specializat în activitatea sectorului juvenil, Manolache a alcătuit un lot competitiv la categoria respectivă de vârstă „ U 17”, și are rezultate dintre cele mai bune. Firesc că, urmărit de scouterii de la FCSB, mijlocașul central care va împlini joi, 5 martie 2020, vârsta de 17 ani, Antonio Dănilă, a atras atenția prin calitățile lui deosebite pentru vârsta sa.

Iată cum îl descrie de-acum fostul lui tehnician: „Un fotbalist box to box, de picior drept, care lovește destul de bine mingea și cu stângul, ca și cu capul, cu  viziune în joc, având calități de lider, este foarte ambițios, are o răutate pozitivă, tehnică individuală bună și de a pasa balonul le fel, șutează puternic. Pe scurt, un fotbalist complet pentru mijlocul terenului, comparându-l, cu proporțiile de rigoare, evident, cu Steven Gerrard! Îl văd cu perspective mari pentru primul eșalon, fiind un jucător de echipă și de sacrificiu”. Cum de a pierdut, atunci, FC Petrolul o așa tânără speranță de mare viitor, cum sună limba de lemn?

Ne explică același Marius Manolache: „Eu i-am făcut lui Antonio (n.r. – Dănilă) raport la conducere, pentru a i se întocmi un contract de fotbalist profesionist, însă grila de formare trebuia achitată fostului SC FC Petrolul și astfel banii ar fi ajuns tot la Petrosport Ploiești, ca și în alte cazuri. Dacă clubul nostru nu i-a propus, într-un termen legal, semnarea unui contract de profesionist, adică până cu 60 de zile ulterior împlinirii vârstei de 16 ani, el a avut dreptul să semneze cu ce echipă și-a dorit. Este adevărat că nu a anunțat pe nimeni din club înainte de a o face și m-a anunțat abia ulterior că a semnat cu FCSB. Iar eu, mai departe, am făcut cunoscut conducerii clubului”.

Asta ar fi povestea lui Antonio Dănilă, cel care, acum, va evolua la grupa sa de vârstă de la FCSB, cea antrenată de Lucian Mezei. Fiind vorba despre un al doilea junior care alege aceeași cale, de la Petrolul la clubul lui Gigi Becali, merită să mă aplec mai mult asupra CCJ al “ lupilor”, iar asta până nu va… bate vântul din punctul de vedere al juniorilor de reală perspectivă, făcând haz de necaz, desigur!

Foto: www.fcpetrolul.ro și arhive personale