Continuă „triunghiularul amical” Petrolul-FC Argeș-Chindia! Sâmbătă, episodul 2: „alb-violeții” contra „galben-albaștrii”

Dragos Trestioreanu -

Continuă „triunghiularul amical” Petrolul-FC Argeș-Chindia! Sâmbătă, episodul 2: „alb-violeții” contra „galben-albaștrii”

În ziua meciului de la CNF Buftea, dintre divizionarele C, FC Petrolul Ploiești și Unirea Slobozia, scor: 3-2, adică miercuri, 7 februarie 2018, la Pitești, pe una dintre suprafețele cu iarbă naturală din Complexul sportiv Nicolae Dobrin (terenul 3) s-au întâlnit, tot amical, formațiile de eșalon secund FC Argeș și Chindia Târgoviște. Mai exact, cele care vor fi următoarele adversare ale „lupilor”, de pe 10 și, respectiv 14 februarie, în jocuri-test. Rezultatul final al celui dintre trupele lui Emil Săndoi, pe de o parte, și Nicu Croitoru, pe de alta, a fost de 2-1 în favoarea gazdelor, care au putut beneficia, din nou, de serviciile atacanților Andrei Nilă și Constantin Stoica, ambii reveniți după accidentări. Golurile au fost bifate de către fostul petrolist Vasile Buhăescu (minutul 44), după un corner de pe stânga al ex-stelistului Robert Grecu, dâmbovițeanul Andrei Ludușan (65) a egalat cu capul, tot în urma unui corner de pe stânga, dar excutat la buturile lui Octavian Popescu, iar cu 10 minute înainte de final, fostul rapidist Mădălin Martin a adus victoria, cu o lovitură de cap, la o minge respinsă în față de un alt ex-petrolist, goal-keeper-ul Iustin Popescu, revenit la Chindia.

De remarcat că în lotul lui Săndoi se află mai mulți foști prim-divizionari precum fundașul Mădălin Ciucă, mijlocașii Raul Costin, Ionuț Năstăsie, Sorin Tăbăcariu, Robert Grecu și atacanții Vasile Buhăescu, Andrei Nilă și Mădălin Martin. Cunoscuți mai sunt și portarii Octavian Popescu și Nicușor Grecu, fundașul Bogdan Vișa, mijlocașii Ionuț Șerban și Alin Popa, plus atacantul ploieștean Costin Stoica, un fost junior al Petrolului și care a prins meciuri la echipa găzarilor în eșalonul secund. El este legitimat la FC Argeș (fosta SCM Pitești) de un an și jumătate, fiind și student în municipiul de domiciliu al „alb-violeților”.

Deoarece sâmbătă și miercuri, formația antrenată de Romulus Ciobanu le va întâlni pe FC Argeș și, respectiv, Chindia, este interesant de văzut ce efective au aliniat acestea în duelul amical direct din această săptămână: O. Popescu – Tofan, Ciucă, Vişa, Şerbănică – R. Costin, Tăbăcariu, I. Şerban, R. Grecu – I. Năstăsie, Buhăescu, la reluare mai jucând N. Grecu – Oancea, Stan, A. Popa, Andrei, Martin, C. Stoica, Nilă, Cotigă şi Mihăescu, la FC Argeș; Meilă – Martac, Ciobotariu, Vătavu, Dumitraşcu – Licu, Rogoveanu, L. Mihai, Neguţ – Jurj, D. Florea, mai evoluând I. Popescu – Ioniţă, Manea, Neicuţescu, Dinu, Luduşan, Acasandrei, Cr. Stoica, A. Şerban, Atanase, Nisipeanu, la Chindia. În afara duelului de pe teren, Argeșul și Chindia au mai avut unul în privința lui Daniel Florea, fost campion, în ediția 2015-2016, cu Astra Giurgiu,. Deși Emil Săndoi a încercat sa îl convingă pe mijlocașul ofensiv să vină la echipa lui, după ce s-a despărțit, iarna aceasta, de UTA Bătrâna Doamnă, Florea a preferat să se retragă acasă la Târgoviște, semnând cu gruparea prezidată de Marcel Ghergu, cea care i-a pierdut în pauza de iarnă pe titularii Denis Ispas și Georgian Honciu, plecați la liderul Ligii a II-a, Dunărea Călărași. Din efectivul dâmbovițenilor, legături cu Ploieștiul a avut și Liviu Mihai, mijlocaș de bază în fosta CSM FC, manageriată de Vivi Răchită.

Delegația Petrolului va pleca spre Pitești – acolo unde amicalul va debuta la ora 12.00 și se va disputa tot pe iarbă naturală, fiind primul din acest an de acest fel al „lupilor” – de la CNF Buftea, acolo unde va reveni imediat după joc. În autocarul găzarilor vor urca toți fotbaliștii apți ai Petrolului, prezenți în cantonament, în testul cu Slobozia suferind accidentări ușoare juniorii Tiberiu Nițescu și Constantin Țicu.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.arges-sport.ro