Contra foștilor petroliști Oprița și Beța, „lupii”… nu au ce face. Trebuie să bată. În caz contrar, se termină TOTUL!

Dragos Trestioreanu -

Contra foștilor petroliști Oprița și Beța, „lupii”… nu au ce face. Trebuie să bată. În caz contrar, se termină TOTUL!

Luni seară, după cina servită la locul unde s-a organizat cantonamentul, delegația divizionarei secunde FC Petrolul Ploiești s-a urcat în autocar și s-a îndreptat spre județul Argeș, acolo unde a înnoptat în localitatea în care va avea loc ultimul meci al etapei a XXXI-a a campionatului Ligii a II-a de fotbal. Marți, 23 aprilie 2019, la ora 19.30, pe arena de la Mioveni, arbitrul de prim eșalon Florin Andrei, din Târgu Mureș, va fluiera debutul confruntării dintre Clubul Sportiv și Petrolul, echipele antrenate de Daniel Oprița, zis Dinel, fost echipier al trupei găzarilor atât în L2, cât și în L1 după promovarea bifată în vara lui 2011, respectiv Gheorghe Mulțescu, cel care l-a avut sub comandă în lotul de-atunci pe Oprița. Cel din urmă îl are în efectivul Mioveniului și pe cumnatul lui, un fost fotbalist al ploieștenilor foarte iubit de suporteri, Dean Beța, și își menține echipa, fără niciun fel de griji, pe locul al VII-lea, având acum 48 de puncte. În schimb, Mulțescu senior își joacă ultima șansă de a-i menține pe „galben-albaștri” în coasta echipelor care se luptă pentru primele trei locuri, poziția de lider părând însă antamată definitiv de Academica Clinceni, detașată la 6 și 7 puncte de Chindia Târgoviște și, respectiv, Universitatea Cluj: Mai la distanță este fostul lider, Sportul Snagov, rămasă la trei lungimi de poziția de baraj. Cu 59 de puncte, în acest moment, Ghinga (căpitan în absența suspendatului Marinescu) și coechipierii săi, dintre care vor lipsi și Alexandru Stoica, indisponibil ulterior intervenției chirurgicale suferite la menisc, Florin Borța (eliminat și el, ca și căpitanul echipei, la Oradea, în repriza secundă a duelului cu Luceafărul) și Lucian Cazan, în urma unei decizii tehnice, trebuie să obțină trei puncte la Mioveni. În caz contrar, ei vor pierde de tot contactul cu cvartetul din fruntea ierarhiei. Nu-i mai puțin adevărat că, și în cazul unui succes marți, petroliștii vor rămâne tot pe actuala poziție, a cincea, dar cel puțin cu un punctaj mai apropiat, cât de cât, de locul de baraj.

Într-o asemenea conjunctură destul de complicată, Gigi Mulțescu și-a păstrat obiceiul de a lua în deplasare 20 de fotbaliști, adică trei portari și 17 jucători de câmp, dintre care vor fi înscriși înainte de meci, în raportul de joc, doi apărători ai buturilor, ce vor fi aleși de Cătălin Mulțescu, și 15 din câmp, ultimii sarcină a tatălui său. Sunt prezenți astfel, acum, la Mioveni următorii: Bolboașă, Brînză și Lungu, precum și Olaru, Ghinga, Sarris, Țicu, Țigănașu, Chindriș, Pușcaș, Kozoronis, Bucșa, Malakyan, Nini Popescu, Saim Tudor, Arnăutu, Moldoveanu, Rusu (refăcut miraculos după o leziune musculară), Ștefănescu și juniorul de reală perspectivă Enache. Așa cum se observă, după mai multă vreme, din lotul deplasat în Argeș fac parte toți cei trei jucători străini din efectiv, grecii Sarris și Kozoronis, plus armeanul Malakyan, niciunul nereușind să se impună, până acum, ca titular. Dintre cei 20 de fotbaliști aflați în localitatea limitrofă Piteștiului, staff-ul tehnic al Petrolului va alege cel mai bun „11”, unul capabil să câștige meciul cu „galben-verzii” – motiv pentru care, mai mult ca sigur, oaspeții vor îmbrăca iar tricourile albastre sau chiar pe cele roșii, de rezervă – și să urce la un punct în spatele Sportului Snagov, autoarea unei remontade neașteptate sâmbătă, acasă, cu Pandurii Târgu Jiu, scor: 3-2 (0-2)! Cert este că Gigi Mulțescu trebuie să aleagă o echipă ofensivă, dispusă la mult efort, pentru a se impune în dauna unei grupări care mai are la dispoziție și alți foști prim-divizionari, în afara lui Beța, precum brazilianul Ayza și autohtonii Hergheligiu, Măzărache, Coșereanu, Năstăsie sau Balint. Tot la CS Mioveni s-a transferat în pauza competițională de iarnă și un ex-junior al Petrolului, Antonio Ristea, dar nu a fost folosit în nicio partidă din retur, de către staff-ul lui Daniel Oprița, din care mai face parte încă un fost petrolist, Mihai Iulian Ilie (antrenor al portarilor, ploieștean stabilit în Argeș). După cum se poate lesne observa, meciul de marți nu va fi deloc floare la ureche pentru găzari, CS Mioveni detonând „bomba” returului, prin victoria cu 2-1 în fața Universității, pe „Cluj Arena”! Reamintesc că, în ediția 2017-2018 a Cupei României, argeșenii i-au eliminat – pe arena Ilie Oană – pe prahoveni, aflați atunci în L3, dar numai după executarea loviturilor de departajare!

În afara centralului mureșean Florin Andrei, un cavaler al fluierului intransigent mereu cu… Petrolul, mai fac parte din brigadă asistenții Tunyogi Ferencz (Zalău) și Ovidiu Timar (Marghita, județul Bihor), plus rezerva Claudiu Ștef, concitadin cu arbitrul. FRF l-a delegat ca observator de joc pe Mircea Bucur, domiciliat tot din reședința județului Mureș, iar CCA – pe observatorul de profil, Florin Hâncu (Brașov), și el tot un fost echipier al FC Petrolul, dar cel original! Bref, un meci cu mult… galben și albastru, ca și ceva verde, la Mioveni!

Foto: www.fcpetrolul.ro