Contra încearcă o minune la Belgrad, fără patru dintre titularii cu Muntenegru, de la Ploiești

Dragos Trestioreanu -

Contra încearcă o minune la Belgrad, fără patru dintre titularii cu Muntenegru, de la Ploiești

Vineri, 7 septembrie 2018, pe arena Ilie Oană, din Ploiești, selecționata lui Cosmin Contra a făcut primul meci mai slab din mandatul fostului antrenor principal al Petrolului. Nu numai scorul final, 0-0, i-a supărat pe fanii prezenți în fața micilor ecrane, meciul cu Muntenegru desfășurându-se cu porțile închise, din motivele deja-știute, ci și evoluția palidă a unora dintre titulari.

În urma unor auto-accidentări din partida cu Muntenegru, „napoletanul” Chiricheș și  „fecesebistul” Pintilii nu numai că vor absenta la meciul de azi, 10 septembrie, ora 21.45, în direct la Pro TV, cu Serbia, ci vor lipsi din echipele lor de club și, desigur, de la echipa națională până la finele anului în curs! Cu o ruptură a ligamentului încrucișat de la genunchiul stâng, după ce-a călcat strâmb în prima jumătate a jocului, aproape de linia de margine din dreptul tribunei a II-a de la „Ilie Oană”, Vlad se va opera la o clinică din orașul la a cărui echipă evoluează de ceva timp în Serie A, AC Napoli. În schimb, mijlocașul la închidere al tricolorilor și al trupei lui Nicolae Dică urmează a decide dacă se va supune unei intervenții chirirugicale sau nu, el suferind, în repriza secundă a partidei din Liga Națiunilor UEFA, de vineri, o ruptură la mușchiul femural stâng. Culmea, Dică îi cerea – ante-factum – selecționerului, prin presă, să nu îl forțeze prea mult pe Pintilii, pentru a fi apt la finele săptămânii, la derbiul turului de pe terenul echipei CFR Cluj!

Nu numai la căpitan, ca și la „factorul de echilibru de la mijlocul terenului al lui FCSB”, așa cum este numit „închizătorul” originar din Reșița, a trebuit să renunțe Cosmin Contra, ci și la alți doi titulari din duelul susnut în compania primei reprezentative din Muntenegru. Este vorba despre cei care au avut prestații șterse, mai precis Keșerü și, în special, Maxim, ultimul fiind poate cel mai slab de pe teren. O „fotografie blurată” fotbalistului plin de fantezie de altădată, deși combate de ani buni în 1.Bundesliga! Rămâne însă de văzut dacă în locul echipierului lui FSV Mainz 05 va intra, de la început, „arabul” actual Budescu, ex-jucător al Petrolului și, apoi, al Astrei, sau va fi preferată varianta urcării în spatele vârfului a lui Stanciu, deși și „cehul” de la Sparta Praga a făcut un meci destul de modest, vineri. În eventualitatea în care aceasta va fi opțiunea celui poreclit „Guriță”, atunci tandemul de mijlocași centrali va fi alcătuit, se anticipează, dintr-un jucător care combate în primul eșalon din Belgia, Răzvan Marin (Standard Liège), revenit după o suspendare, și altul combătând în Superliga Rusiei, Paul Anton, de la Krîlia Sovetov Samara. Cel din urmă a și intrat, pe teren, în locul lui Pintilii, în minutul 73 al meciului de la Ploiești. În sfârșit, în avanposturi, se spune ca selecționerul ar opta pentru Țucudean, pe care a vrut să-l folosească și în finalul jocului împotriva Muntenegrului, dar planul i-a fost dat peste cap de accidentarea lui Pintilii, trebuind să facă o schimbare post pe post. Atacantul CFR-ului nu marchează foarte mult de când evoluează la trupa campioană en-titre, dar este foarte bătăios, nesfiindu-se să se „ia de piept” cu fundașii centrali adverși puternici, așa cum sutn și cei ai Serbiei. Totuși, Andrei Vochin, consilierul președintelui Răzvan Burleanu, nu exclude o surpriză imensă a lui Cosmin Contra: titularizarea junelui de 19 ani de la Viitorul, Denis Drăguș, remarcat la antrenamente de către fostul jurnalist! Mai de ultimă oră, se vorbește de prezența de la început a mijlocașului de la Al Shabab, fostul „lup” Budescu. Ce va fi numai selecționerul o știe, poate, la această oră!

Cât o privește pe Serbia, dacă scriem că va juca în primul „11” cu Milinkovic-Savic, tânărul mijlocaș  cu o cotă de 100 de milioane de euro al lui Lazio, aproape că am spus… TOTUL! Dar, în echipa lui Mladen Krstajic, un selecționer în vârstă de 44 de ani, doar cu doi mai în vârstă decât omologul român al său, își fac loc și alte vedete mai vechi sau mai noi, precum fundașul dreapta Rukavina, dar mai ales cel stânga, Kolarov, un apărător de bandă foarte ofensiv care a jucat la echipe din marile campionate ale Europei, apoi Matic, Tadic, Lijajic sau Mitrovic. Iar dacă pe bancă va lua loc, posibil, Prijovic, „gura de tun” a PAOK-ului lui Răzvan Lucescu, se poate da seama lesne ce adversară va avea România! În vreme ce tricolorii noștri au înregistrat un semieșec pe teren propriu – nota bene, sub bagheta lui Contra totuși nu s-a pierdut niciun meci amical sau oficial pe arena Ilie Oană! -, Kolarov & Co. au debutat cu dreptul în Grupa 4 din LN UEFA, câștigând cu 1-0 în dauna Lituaniei, în deplasare. Încă un succes, azi, ar apropia Serbia și mai mult de un loc 1 final. Să vedem dacă băieții noștri le vor tempera elanul!

Partida de pe stadionul FK Partizan, din Belgrad, unul de 32.710 locuri, care vor fi ocupate cu siguranță de către celebrii fani sârbi, care fac o atmosferă incredibilă, va fi oficiat de un sextet rus, avându-l la centru pe Vladislav Bezborodov, un arbitru care a mai condus jocuri ale echipelor noastre. Se anticipează, altfel, că la meci vor fi prezenți și circa 1.300 de suporteri pătimași ai fotbaliștilor echipați complet în galben, fani care speră să se facă auziți de către favoriții lor în „infernul” de pe „Partizan”! Hai România!

Foto: www.gsp.ro și Agenția de presă Agerpres, preluare de la AP