Contra lui ASU Poli, vor fi șapte „underi” în raportul de joc. Lipsește din nou Matiș, absent și la partida de la Mogoșoaia, cu Aerostar Bacău!

Dragos Trestioreanu -

Contra lui ASU Poli, vor fi șapte „underi” în raportul de joc. Lipsește din nou Matiș, absent și la partida de la Mogoșoaia, cu Aerostar Bacău!

Petrolul (locul 8 în ierarhia la zi, cu 17 puncte) s-a deplasat vineri, 20 noiembrie 2020, la Timișoara, pe calea aerului, urmând ca sâmbătă, de la ora 15.00, să ofere replica echipei locale ASU Poli (poziția a III-a, 20 de puncte), una care a renunțat la avantajul terenului mai la limitele regulamentare de la baza sportivă Știința, din interiorul campusului Politehnicii, în favoarea unuia dintre cele mai mari stadioane din țară, „Dan Păltinișanu”. Probabil, din  respect pentru un derbi de tradiție de altădată, cel dintre echipele originale ale lui Poli și Petrolului!

Localnicii vor fi atenți iar față de suporterii lor împătimiți, mai ales acum când, din cauza pandemiei de coronavirus, prezența publicului este strict interzisă. Totuși, cinci fani ai culorilor alb-violete vor fi la meci, alături de alți cinci oficiali ai clubului, numele fanilor fiind trase la sorți și anunțate de către membrii „Druckeriei”. La fel se vor trage la sorți și numele câștigătorilor unei tombole organizate împreună cu o agenție de pariuri, premiile constând în „Superfan Pack”-uri. Pentru ASU Poli, va fi primul meci cu Dan Alexa pe bancă, „Chirurgul” luându-i locul – după ce a fost manager – fostului antrenor principal, demisionarul Octavian Benga. Etapa trecută, atunci când formația timișoreană a stat, Alexa a pus-o de un joc-test în compania unei formații de juniori – cea născută în 2003 – a clubului „alb-violeților”, dar care a fost detașată în acest sezon al Ligii a III-a la o grupare din Becicherecu Mic, Fortuna. Noul tehnician a mizat la test pe următorul „11”: Hindrich – Radu, Codrea, Scutaru, Pamfile – Ivanovici, Ignea, Casado, Popovici – Axente, Plazonja, pe parcurs mai fiind folosiți portarul Deronja și jucătorii de câmp Toader, Andrei, Popescu, Vasile, Vidrăsan, plus Moţiu, Gologan, Mircea și Pureca, ultimii patru fiind juniori din generația 2004. După cum se observă, în afara unor fotbaliști cu meciuri în Liga 1, precum Hindrich, internațional de juniori „U 19” detașat de la CFR Cluj, Scutaru, Pamfile, Ivanovici, Popovici și Axente, absenți de la acest test fiind căpitanul Mera și fostul petrolist din campionatul trecut Alexandru Munteanu, din lotul bănățenilor mai fac parte și străinii Deronja, Casado și Plazonja, ultimul fiind împrumutat de la Hermannstadt Sibiu. Totodată, înaintea primului sezon de L2 al Petrolului, în probe la Strejnicu a fost și un actual component al trupei „băieților în ghete”, craioveanul Alin Manea, dar care nu a fost oprit de găzari. Tot la ASU Poli a mai jucat încă un alt ex-petrolist, ploieșteanul Mihai Ene, în prezent tot în Timișoara și tot în al doilea eșalon, dar la Ripensia.

Față de anticipările de joi, 19 noiembrie, în ceea ce privește efectivul „lupilor” care urma a fi deplasat la Timișoara, au apărut unele noutăți. Astfel, vor mai lipsi, în afara suspendatului Răuță, și portarul Cebotari, revenit de curând după izolare, și mijlocașul stânga Diarra, cel care a suferit o întindere musculară. Nu au zburat cu echipa nici „underii” Matiș și Nițescu, explicații cu privire la absența celor doi fiind parcă mai… greu de oferit, ba părând chiar a fi ținute la secret! Altfel, cei șapte „underi” aleși de Viorel Moldovan, antrenorul principal al Petrolului, pentru meciul cu ASU Poli Timișoara sunt: Manolache, recuperat după ce-a fost testat pozitiv la virusul Covid-19, Țicu, Bratu, Constantinescu, Bogdan, Simionescu și Bucur. Reamintesc că va reveni căpitanul Roigé Rodríguez, după suspendarea pe o etapă, din cauza cumulului de cartonașe. Astfel încât, catalanul va putea evolua din nou alături de partenerul său favorit de joc, albanezul Vajushi, disponibil la această confruntare. La terminarea acesteia, delegația ploieșteană va pleca spre casă, miercuri, 25 noiembrie, de la 17.00, pe arena Ilie Oană, trebuind a primi replica unei grupări fără drept de promovare, dar foarte motivată de câteva etape, SCM Gloria Buzău (locul 4, cu 20 de puncte). După numai două zile, va urma deplasarea la Piatra Neamț, pentru jocul de „care pe care”, contra Ceahlăului (Liga a III-a, Seria 1, locul 6, din 10 formații, la finele turului, plus o etapă din retur), în „16”-imile actualei ediții a Cupei României, un duel programat sâmbătă, 28 noiembrie, ora 13.15, care va fi și televizat „în direct”. 

Foto: Ionuț CĂRBUREANU, www.sspolitehnica.ro și www.fcpetrolul.ro