Contra și naționala au fugit de zăpada de la Mogoșoaia și Buftea și-au dat peste cea de la… Ploiești!

Dragos Trestioreanu -

Contra și naționala au fugit de zăpada de la Mogoșoaia și Buftea și-au dat peste cea de la… Ploiești!

La București și în împrejurimile din județul Ilfov, vremea total neașteptată pentru ultima decadă a primei luni a primăverii, cu ninsoare, frig și… freezing rain, fenomen atmosferic rar, l-a determinat pe selecționerul echipei naționale a României, Cosmin Contra, să renunțe la antrenamentele de la centrele naționale ale Federației Române de Fotbal, de la Mogoșoaia sau Buftea, și l-a decis să vină, marți, 20 martie 2018, în orașul în care s-a simțit foarte bine în urmă cu aproape șase ani, la Ploiești.

Cum terenurile cu iarbă de la bazele sportive din localitățile ilfovene mai sus-amintite erau total impracticabile, Contra nu a vrut să riște și a ales să facă pregătirea pe un teren pe care îl știa foarte bine și este și aproape de Mogoșoaia. Adică, locul în care tricolorii locuiesc până vor zbura spre Netanya, oraș în care România va susține un meci amical, sâmbătă, 24 martie, ora 20.00, live pe Pro TV, în compania primei reprezentative a Israelului. Țară în care, din fericire pentru ei, îi va aștepta o vreme bună, călduroasă, nu ca gerul și poleiul de-acasă. Se speră ca, până la doilea amical, cel de la Craiova, cu Suedia, de marți, 27 martie, 21.30, în direct pe același post de televiziune, vremea să devină mai prietenoasă cu Constantin Budescu, Gheorghe Grozav și coechipierii lor. Apropo de Budescu și Grozav – în absența lui Ovidiu Hoban, cel care nu a mai fost convocat de către fostul lui de antrenor de la Petrolul – sunt singurii foști „lupi” selecționați la echipa națională.

Însă, din staff-ul medical face parte acum și simpaticul masor Răzvan Negoiță, alias „Burtă”, vărul lui Vivi Răchită fiind inclus în delegația pentru meciurile cu Israel și Suedia, după ce a activat ceva timp în primul eșalon din Arabia Saudită, la Al-Ittihad, făcând parte din echipa lui Victor Pițrucă, și el selecționer al diverselor loturi ale României, în mai multe mandate. Nu trebuie uitat totuși nici Adrian Mutu, cel care a trecut din funcția de director general de la actuala echipă din play-out-ul Ligii 1, Dinamo București, în cea de director sportiv al echipei naționale de seniori. Interesant este că, atunci când îmbrăca echipamentul „lupilor”, foarte generos, Mutu i-a făcut cadou lui „Burtă” nici mai mult, nici mai puțin decât un autoturism marca Seat, de culoare galbenă!Deci, chiar dacă nu mai are jucători între tricolori, Petrolul se poate lăuda totuși, acum, că va avea în delegația pentru Netanya și Craiova cinci membri trecuți pe la clubul găzarilor!

Sosit la Ploiești, marți, la ora prânzului, Cosmin Contra a fost întâmpinat, cu prietenie, de președintele executiv al actualului FC Petrolul, Cristi Vlad, și de ofițerul de presă al clubului, Ionuț Pană, ambii lucrând, de altfel, cu selecționerul pe vremea când acesta era antrenorul principal al trupei „lupilor”. Primul, ca team manager, iar al doilea – în același post ca și acum. Cei doi l-au invitat pe fostul coleg de club la mai noul fanshop, acolo unde s-au și fotografiat, iar Contra a primit cadou, cu bucurie, un tricou de joc galben, marca Joma, așa cum poartă Claudiu Tudor și coechipierii lui din câmp. Cu acest prilej, Vlad i-a spus, și personal, lui Cosmin că-l visează revenit, într-o zi, pe banca Petrolului, iar cel din urmă a recunoscut că s-a simțit foarte bine la Ploiești și la clubul găzarilor, „ajutându-ne reciproc”, atunci, când s-a câștigat și un trofeu, al doilea după ’89: Cupa României, din 2013, după cea din 1995.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.frf.ro