Controale ale poliţiei în pieţe şi pescării

Mihai Ciobanu -

Controale ale poliţiei în pieţe şi pescării

În această dimineață, Poliția Română efectuează controale, la nivel național, în principalele piețe comerciale, pentru prevenirea și descurajarea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu pește și produse din pește, precum și carne și produse din carne. De asemenea, se va acționa și pe linia produselor alimentare de sezon.

La data de 4 aprilie a.c., peste 5.500 de polițiști desfășoară controale în principalele piețe comerciale din țară, în vederea identificării și tragerii la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat prin desfășurarea de operațiuni comerciale fără evidențierea acestora în contabilitate.

Polițiștii verifică activitatea agenților economici, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu pește și produse din pește, precum și carne și produse din carne.

Acțiunea vizează descoperirea și investigarea ilegalităților, comise în urma efectuării importurilor/operațiunilor intracomunitare și comercializării acestor produse în piețele din București.

De asemenea, se verifică respectarea legislației în domeniul transportului de mărfuri. Se are în vedere stabilirea operațiunilor și circuitelor comerciale derulate de societățile comerciale vizate.

La acțiune participă și specialiști din cadrul A.N.S.V.S.A. și A.N.P.C..