Controale ale poliţiei la Ploieşti şi Buşteni. Haine contrafăcute şi evaziune fiscală

Vlad Preda -

Controale ale poliţiei la Ploieşti şi Buşteni. Haine contrafăcute şi evaziune fiscală

Vineri, 12 ianuarie a.c., polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune având ca scop prevenirea, descoperirea şi combaterea comerțului cu produse contrafăcute, precum și a activităților ilicite în domeniul turismului.

Astfel, au fost verificați 19 agenți economici și au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.500 lei.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni – una de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată  și una de evaziune fiscală.

Exemple:

– La punctul de lucru al unei întreprinderii individuale din municipiul Ploieşti, au fost identificate 31 de articole vestimentare (tricouri, bluze) inscripţionate cu însemne şi denumiri similare unor mărci protejate, pentru care reprezentantul agentului economic nu deţinea certificate de calitate şi conformitate sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea. Mărfurile suspecte a fi contrafăcute au fost idisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

     – La punctul de lucru al unei P.F.A. din stațiunea Bușteni, s-a constatat că, în cursul lunii decembrie a anului 2017, agentul economic a oferit servicii de cazare către turiști, fără a evidenția în documentele contabile ale unității veniturile încasate, în valoare de 5.250 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata contribuțiilor către bugetul consolidat al statului.

În cauză urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.