Controale de amploare la unitățile de turism și alimentație publică din Sinaia, Bușteni, Azuga, Valea Doftanei și Bănești

Redactia -

Controale de amploare la unitățile de turism și alimentație publică din Sinaia, Bușteni, Azuga, Valea Doftanei și Bănești

În perioada 08 – 14 ianuarie a.c, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova au efectuat 30 de controale pe linia apărării împotriva incendiilor la unitățile de turism și alimentație publică din orașele Sinaia, Bușteni și Azuga, precum și din comunele Valea Doftanei și Bănești.

În urma acestora, au fost constatate 135 de nereguli și deficiențe, care au fost sancționate cu 84 de avertismente și 51 de amenzi în cuantum de 406.502 lei. De asemenea, pe timpul desfășurării controalelor, au fost efectuate 7 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor, la care au participat 51 de persoane.

Printre deficiențele constatate se numără punerea în funcțiune a construcțiilor fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, neprezentarea documentelor vizate spre neschimbare, care au stat la baza emiterii autorizației, prezența unor ⁠improvizații la instalațiile electrice.

Reamintim faptul că prevenirea situațiilor de urgență reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale inspectoratului, aspect realizat atât prin intermediul activităților de informare preventivă, cât și prin intermediul acțiunilor de control. Astfel, activitatea inspectorilor de prevenire are un caracter permanent, iar aceste controale se organizează continuu, nefiind limitate doar la unitățile de turism și alimentație publică, ci și la alte categorii de obiective.