Controale în tot judeţul pentru verificarea respectării regimului armelor și munițiilor

Redactia -

Controale în tot judeţul pentru verificarea respectării regimului armelor și munițiilor

La data de 12 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune privind verificarea respectării regimului armelor și munițiilor, dar și pentru combaterea faptelor ilicite privind deținerea acestora.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost efectuate 40 de controale la persoane fizice și 3 controale la persoane juridice.

Acțiunea s-a desfășurat în tot județul Prahova la care au participat structuri teritoriale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

În urma controalelor efectuate a fost constatată o faptă de natură penală și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale.

 

Exemplu:

Polițiștii din cadrul Secției nr.4 de poliție rurală Valea Doftanei au efectuat un control în comuna Brebu la domiciliul unui bărbat, deținător legal de arme și muniții.

La imobilul în cauză a fost identificată soția acestuia care a declarat faptul că bărbatul a decedat în luna aprilie a.c..

În cauză, i-a fost adusă la cunoștință obligația ca în termen de 15 zile de la decesul aparținătorului să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție și sa depună armele la cel mai apropiat armurier.

Astfel, arma găsită la fața locului a fost ridicată de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Foto: www.pexels.com