Controale în trafic, în Ploieşti, Slănic şi Urlaţi: zeci de amenzi şi permise reţinute

Redactia -

Controale în trafic, în Ploieşti, Slănic şi Urlaţi: zeci de amenzi şi permise reţinute

Zilnic, polițiștii prahoveni acționează în teren, pentru descurajarea elementelor infracționale și combaterea fenomenelor cu impact stradal, desfășurând activități de verificare și control pe mai multe paliere, atât în mediul urban, cât și în cel rural, având ca scop prevenirea și combaterea unor situații de risc.

Astfel, ieri, 4 august a.c., au fost organizate și desfășurate 5 acțiuni pe drumurile naționale din județ, în Municipiul Ploiești, dar și în orașele Slănic și Urlați.

Totodată, polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Biroului Rutier Ploiești cu sprijinul specialiștilor din cadrul Registrului Auto Român au desfășurat o acțiune în zona centrală a municipiului Ploiești, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, dar și combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Astfel, în intervalul orar 22.30-1.00, polițiștii rutieri au controlat și verificat peste 100 de autovehicule și au efectuat peste 60 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Totodată, în cadrul acțiunii din timpul nopții, polițiști rutieri au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 de lei.

De asemenea, aceștia au reținut 4 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

La nivelul județului Prahova, efectivele angrenate în activități au acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, și nu numai, legitimând peste 400 de persoane și oprind, în trafic, pentru control, 300 de autoturisme, 120 dintre conducătorii auto ale acestora fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest.

Astfel, în cadrul celor 5 acțiuni, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 150 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, fiind aplicate sancțiuni, de asemenea, și conform Legii nr.61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea totală a sancțiunilor depășește 30.000 de lei.

Totodată, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au reținut 11 permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.