Controale la mai multe benzinării din Ploieşti şi împrejurimi. Află ce caută poliţiştii

Redactia -

Controale la mai multe benzinării din Ploieşti şi împrejurimi. Află ce caută poliţiştii

În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova efectuează controale la mai multe antrepozite fiscale și stații de comercialzare a carburanților din Ploiești și împrejurimi

 

Controalele sunt efectuate în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Financiare Prahova, Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Prahova, Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Prahova, Direcției Regionale de Metrologie Legală din Ploiești. Activitățile beneficiază de suportul Serviciului de Operațiuni Speciale Prahova și Serviciului de Acțiuni Speciale Prahova.

          Sunt vizate trei antrepozite fiscale autorizate și mai multe stații de comercializare a carburanților din Ploiești și împrejurimi, la activitățile de control participând peste 40 de polițiști și specialiști din cadrul celorlalte instituții angrenate.

          Se urmărește identificarea produselor și subproduselor petroliere folosite la fabricarea combustibililor și a cantităților de combustibil pentru care nu sunt deținute documente justificative privind calitatea, sau care sunt deținute în alte locații decît cele declarate conform legislației în vigoare.

Totodată este urmărită respectarea condițiilor de calitate a produselor comercializate către consmatorii finali prin stațiile de comercializare a carburanților.

          Persoanele vizate sunt suspectate că au prejudiciat bugetul consolidat al statului prin eludarea plății taxelor și accizelor legale, urmând ca valoarea exactă a prejudiciului creeat să fie stabilită în timpul cercetărilor.