Mihnea Rădulescu, între momente de bucurie și clipe de tristețe. Underul Petrolului nu îl uită pe bunul său prieten Darius Sârbu, zis Racheta, decedat într-un tragic accident!

Dragos Trestioreanu -

Mihnea Rădulescu, între momente de bucurie și clipe de tristețe. Underul Petrolului nu îl uită pe bunul său prieten Darius Sârbu, zis Racheta, decedat într-un tragic accident!

După cum am scris săptămâna trecută, echipa națională „U19” a României, din care a făcut parte și unul dintre underii Petrolului Ploiești, mijlocașul de bandă Mihnea Rădulescu (foto la titlu și în text), a câștigat meciul amical disputat la Telki, în dauna reprezentativei similare a Ungariei, cu scorul de 3-2 (2-1). Coautor la primele două reușite, prin centrări de manual, executate de pe ambele părți ale terenului, mai întâi cu stângul, apoi, și cu dreptul, a fost fiul fostului fotbalist ploieștean Marius Rădulescu, actual antrenor principal al formației CSO Boldești, din Liga A Prahova.

După prestația foarte bună din amicalul cu Ungaria „U19”, pe parcursul căruia l-a impresionat pe selecționerul Adrian Dulcea, acesta l-a convocat din nou pe Rădulescu jr., clubul găzarilor primind e-mailul de informare. Unul prin care fotbalistul a fost anunțat că va trebui să fie prezent de duminică, 3 septembrie 2023, și până miercuri 13 septembrie, la noua acțiune a selecționatei autohtone. Ultima pregătire pentru calificările la EURO U19 – 2024 va demara la București și va ține până vineri, 8 septembrie, la Baza FRF de la Mogoșoaia. Ulterior, va continua în Israel, acolo unde vor fi meciuri-test cu selecționata „U19” locală. Întoarcerea acasă va avea loc imediat după încheierea cantonamentului din deplasare. Cei care merg și joacă contra Israel „U19” au șanse 99,99% de a și reprezenta România la turneul de calificare din octombrie a.c., pentru EURO de anul următor. Dacă totul va decurge normal, Mihnea Rădulescu va fi și reprezentantul Petrolului la acel turneu final din Irlanda de Nord. Din lot, nu vor lipsi și mai cunoscuții prim-divizionari Rareș Pop (UTA) sau Enes Sali (Farul), cei care au absentat de la meciul din Ungaria.

În timp ce se afla în cantonamentul din țara vecină, Mihnea primit vestea tristă că un bun prieten al lui, tot fotbalist, ex-coleg la academia Petrolului și plecat apoi la Petrosport Ploiești, Darius Sârbu, alias Racheta, a decedat în condiții tragice. Iar asta ca urmare a unui accident rutier, petrecut între fostele întreprinderi Feroemail și Dacia. Darius a fost fiul talentat al unui jucător de minifotbal din prezent, Nicolae Sârbu, zis Caleașcă. În drum spre țară, în ziua înmormântării, Rădulescu jr. nu a putut fi prezent decât cu gândul la cel care i-a fost, așa cum scrie și pe fotografia de jos, din text, „mai mult decât un prieten”. Menajat după deplasarea și meciul din străinătate, Mihnea Rădulescu nu a mai fost inclus în efectivul transcris în raportul de joc al confruntării cu Dinamo, deși făcuse deplasarea la București. În schimb, el a fost direcționat  ulterior, de către staff-ul tehnic al echipei mari, la FC Petrolul „U19”, participantă în campionatul Ligii de Tineret. Pe arena Viorel Mateianu, din Boldești, Mihnea a înscris primul gol al echipei sale, din partida cu Poli Iași, rezultat final: 3-2, și i l-a dedicat lui Darius „Racheta”, sperând că a fost văzut de Sus, din Cer, de prematurul dispărut din viață!

Foto: www.frf.ro și Facebook Story Mihnea Rădulescu