Gazeta de Prahova

Copacii căzuţi din cauza gerului, pericol major la Sinaia

Fără categorie

Daniel Dimache

Din cauza condiţiilor atmosferice, vânt puternic, gheaţa şi zăpada ce au încărcat crengile, a avut loc prăbuşirea mai multor copaci în staţiunea Sinaia, punând în pericol vieţi şi bunuri materiale şi dând de furcă pompierilor pentru degajarea zonelor afectate.

Astăzi, în jurul orei 10.30, un copac a căzut pe un autoturism parcat, pe strada Mihai Eminescu, din Sinaia, producând pagube materiale, însă din fericire nimeni nu a fost rănit. 

O oră mai târziu, un alt copac s-a aplecat periculos, în iminenţă să se prăbuşească în stradă. A fost oprit traficul pe Strada Telegondolei, pentru a se permite intervenţia ISU, cu o oameni şi cu o  autospecială pentru a degaja carosabilul şi a se putea relua circulaţia în siguranţă.

Pompierii au degajat rapid toate zonele afectate de căderile de copaci în Sinaia.

 

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline