Copil de 14 ani, prins la volan în Filipeştii de Târg

Redactia -

Copil de 14 ani, prins la volan în Filipeştii de Târg

La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 8.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești în timp ce acționau în comuna Poenarii Burchii, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani din comună.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Noaptea trecută, în jurul orei 1.30, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Florești în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Filipeștii de Târg au oprit un autoturism care circula din direcția Olari către Mărginenii de Jos.

În urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat persoana aflată la volan, ca fiind un minor în vârstă de 14 ani, din comuna Filipeștii de Târg.

Astfel, polițiștii au constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, minorul a declarat faptul că, ar fi sustras cheile autoturismului ce aparține tatălui său, pentru a-l conduce pe străzile din comună.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

 

Tot noaptea trecută, în jurul orei 3.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au fost sesizați cu privire la faptul că, un autoturism circulă pe DN1, fiind posibil ca șoferul să fie sub influența băuturilor alcoolice.

În baza semnalării, polițiștii au depistat în trafic, pe DN1 în apropierea localității Cornu, autoturismul în cauză, condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din județul Olt.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că tânărul figurează cu dreptul de a conduce cu mențiunea Restricții-Reținut.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.