Copii exploataţi pentru cerşetorie

Redactia -

Copii exploataţi pentru cerşetorie

La data de 09.08.2014, o patrulă de siguranță publică, în timp executa serviciul de patrulare pe Bld. Republicii, a depistat o femeie în vârsta de 24 ani, care purtând în braţe un minor în vârstă de 2 luni, apela la mila trecătorilor, solicitând diverse sume de bani.

Din verificări a rezultat că femeia s-a deplasat de mai multe ori cu copilul său minor, în diverse zone din din municipiul Ploieşti, unde profitând de prezenţa acestuia, a apelat la mila trecătorilor, cu mâna întinsă şi prin viu grai, fiind sancţionată de mai multe ori în acest sens.

Femeii i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a unui minor în scop de cerşetorie.

 

În aceeași zi, o altă patrulă de siguranță publică în timp ce executa serviciul în zona Pieței „Aurora” Vest a municipiului Ploiești, a depistat o femeie în vârstă de 22 ani, care folosindu-se de prezența a doi minori, apela la mila trecătorilor solicitând diverse sume de bani. Femeia era însoțită și de soțul acesteia, ambii domiciliați în Com. Măgula, jud. Buzău.

 

Din cercetări a rezultat că femeia se deplasa cu copiii săi minori în diferite zone ale țării unde, folosindu-se de prezenţa acestora, apela la mila trecătorilor, cu mâna întinsă şi prin viu grai, întrucât nu are alte mijloace de a-și întreține familia.

 

Femeii i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a unui minor în scop de cerşetorie.

 

Cercetările vor fi continuate de lucrători din cadrul Secţiei 3 Poliţie.