Corul Madrigal, în concert de Crăciun la Ploieşti

Daniel Dimache - Life

Corul Madrigal, în concert de Crăciun la Ploieşti

Corul Național de Cameră „Madrigal Marin Constantin” și copii din Programul Național Cantus Mundi vor susține un concert extraordinar de Crăciun la Ploiești

În 20 decembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susține un concert extraordinar de Crăciun în Ploiești, la Casa de cultură a sindicatelor. Evenimentul face parte din turneul național de Crăciun pe care Corul Madrigal, alături de coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi, îl vor susține în perioada 8 – 20 decembrie în București, Cluj și Ploiești.

La Ploiești, în 20 decembrie, începând cu ora 19:00, sonoritatea unică a celui mai renumit ansamblu coral din România va aduce în sufletul publicului căldura și emoția sfintei sărbători de Crăciun. Experiența muzicală va fi întregită de vocile cristaline a sute de copii din Programul Național Cantus Mundi, care vor urca pe scenă alături de celebrul cor. Biletele pot fi achiziționate on-line de pe platforma bilete.ro.

Colindul românesc de Crăciun poartă, în ultimii 55 de ani, semnătura Madrigalului. Sunetul inconfundabil al celui mai important cor românesc trezește spiritul sărbătorilor de iarnă în fiecare comunitate și aduce, de fiecare dată, bucurie! În urma sutelor de mesaje primite de la brașoveni am decis să venim în această iarnă la Brașov cu spectacolul extraordinar de Crăciun al Corului Madrigal, într-o prezentare inedită, animată de câteva sute de copii din Programul Național Cantus Mundi”, a declarat Emil Pantelimon, Manager al Corului Madrigal.

Evenimentul face parte din turneul național de anvergură pe care Corul Madrigal îl va desfășura în țară în perioada 8 – 20 decembrie, aducând magia sărbătorilor de iarnă în inimile publicului din București, Brașov, Cluj și Ploiești. Selecția repertorială pentru programul concertistic de Crăciun va include unele din cele mai reprezentative compoziții specifice sărbătorii Nașterii Domnului, combinând piese internaționale de marcă și lucrări tradiționale românești.

Cantus Mundi

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat prin implicarea voluntară a membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 7 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.

Organizatori: Ministerul Culturii și Identitații Naționale, Primăria Capitalei, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Programul Național Cantus Mundi, Cantus Mundi București, PROEDUS – Centrul de proiecte educaționale și sportive

Sponsori: Selgros Cash&Carry

Parteneri media: Adevărul, Click!, Click! pentru femei, Agerpres, OZB, Observatorul Prahovean, Gazeta de Prahova

Bilete disponibile în rețeaua Bilete.ro