Cosmin Contra, aproape să continue cu „lupii”, dar cu o clauză de eliberare pentru echipa națională

Redactia -

Cosmin Contra, aproape să continue cu „lupii”, dar cu o clauză de eliberare pentru echipa națională

După o săptămână în care, printre antrenamente la puține grade în termometre, pentru pregătirea primului meci din retur, cel de duminică, 15 decembrie 2013, de la ora 20.00 (devansată cu un ceas față de cea anunțată inițial), în direct pe „DigiSport 1”, cu Universitatea Cluj, antrenorul principal al Petrolului Ploiești, Cosmin Contra (foto; www.fcpetrolul.ro), și-a dus jucătorii la pomana porcului, pentru ca străinii să cunoască tradițiile de sezon din România, și la Colegiul Național Mihai Viteazul, din oraș, unde au fost întâmpinați cu mare simpatie de către liceeni, benficiari a 1.000 de bilete la partidă, tehnicianul a dat vestea mult așteptată de către fani. Astfel, în conferința de presă susținută cu două zile înainte de joc, Contra a spus că “nu a fost nevoie de foarte multe discuţii, am ajuns uşor la un acord de principiu cu staff-ul administrativ pentru prelungirea contractului. Încă nu am semnat, dar important este că ne-am înţeles. Am o clauză în contract să pot pleca de la Petrolul, în cazul în care sunt solicitat la echipa naţională. Nu pot antrena şi Petrolul, şi echipa naţională, nefiind adeptul acestui lucru. Eu vreau să îmi fac treaba cum ştiu şi cum pot eu mai bine, nu aş putea în două locuri. Mai sunt câteva detalii de pus la punct, iar atunci când voi semna, vom oficializa această înțelegere. Mă simt bine la Ploiești, am găsit înțelegere din partea conducerii în privința cerințelor mele, legate de condițiile de pregătire și de strategia de viitor, așa că îmi doresc să-mi duc munca mai departe”.

Cât privește un alt subiect care arde în aceste zile, cel al prelungirilor contractelor scadente în vară ale mai multor echipieri ai Petrolului, Contra a declarat: “Nu sunt eu un exemplu pentru ei (n.r. –  fotbaliștii care vor intra, curând, în ultimele șase luni ale angajamentelor lor), în acest sens. Jucătorii semnează în dreptul lor. Cine nu vrea nu e obligat să rămână la Petrolul. Fiecare își decide viitorul după cum consideră. Nu știu dacă nedecișii din acest moment vor fi influențați de faptul că aș putea continua aici”. Despre eventualele viitoare achiziții, principalul responsabil tehnic al formaației găzarilor a mărturisit, cu același prilej, că – în situația în care nu va pleca nimeni de la echipă – “nu are rost să aduc jucători, doar la număr. Vor veni fotbalişti doar în cazul în care ne vom despărţi de unii dintre cei de acum. Nu îmi place să am 30 în lot şi să fie nemulţumiţi, apoi, că nu prind lotul, la meciuri. Important este să am dublură pe posturi, să am doi buni pe fiecare. Nu uitaţi că vor reveni Marinescu, Beţa, Morar, vine şi Mutu, aşa că avem jucători. Dacă unii vor pleca, repet, abia-atunci voi lua în calcul venirea altora la Petrolul„.

Referitor la partida de duminică, împotriva Universității Cluj, Cosmin Contra este de părere că “vom întâlni o formație care, după venirea domnului Mihai Teja (n.r. – fostul antrenor secund al lui Mircea Rednic, în mandatul acestuia, de anul trecut, de la Petrolul), a obținut trei victorii consecutive, joacă pe contraatac, stă bine în teren și verticalizează. Clujenii trebuie respectați, dar noi ne dorim să câștigăm și să rămânem în top. Cel mai frică îmi este de astfel de meciuri, cu echipe aflate în subsolul clasamentului, care se bat pentru a ieși de acolo. Avem unele antecedente și trebuie să fim foarte atenți. Sper – și cred – că am puterea să-i conving pe băieți că vacanța vine abia după meciul de la Târgu Jiu. Cu șase puncte, în aceste două meciuri, rămânem în lupta pentru titlu, vom fi tot pe podium, iar jocurile cu contracandidatele noastre le vom avea acasă, la primăvară”. La disputa cu „U”, ca și la cea cu Pandurii, din deplasare, antrenorul nu îl va mai avea la dispoziție pe spaniolul Walter Lee Fernandez Balufo, care a încheiat sezonul din cauza unor probleme musculare, apărute în debutul duelului împotriva Coronei Brașov. În schimb, după ce a acuzat o răceală și nu s-a antrenat două zile, portarul Mircea Bornescu e pe deplin refăcut și va face parte din lotul de 18.

Interesant este că, la una dintre casele de pariuri, varianta „1 la pauză și 2 final”, la meciul dintre Petrolul și Universitatea Cluj, are cota 100!!! Semn că specialiștii acesteia anticipează că ar fi aproape un miracol să se întâmple astfel. Cârcotașii afirmă că, dat fiind trecutul mai apropiat al revenitul acționar majoritar al „alb-ngerilor”, Florian Walter, legat de formația gazdă de duminică, dar și situația actuală din ierarhie a „șepcilor roșii”, nu ar fi deloc exclusă și o astfel de eventualitate. Ceea ce e mai greu de crezut, un eșec pe teren propriu al „lupilor” îndepărtându-i, poate chiar decisiv, de lupta pentru titlu. Dată fiind diferența de valoare dintre cele două combatante, ca și faptul că găzarii nu au mai fost învinși acasă de mai mult de un an, mai exact de la acel 1-2 cu Steaua, un succes al oaspeților pare ceva aproape imposibil.