Cosmin Contra întăreşte staff-ul tehnic al echipei „lupilor”

Redactia -

Aflaţi la Lara, în Turcia, de marţi după-amiză, fotbaliştii de la SC FC Petrolul l-au cunoscut, seara târziu, pe noul lor preparator fizic – un tânăr spaniol în vârstă de 23 de ani, Francisco Ignacio Martinez Cabrera (foto sus, în dreapta, alături de Dumitru Jipa; www.fcpetrolul.ro), care a venit de la Centrul de Copii şi Juniori al echipei din Primera Division, FC Sevilla. „Nacho”, cum i se zice ibericului, îl înlocuieşte la Petrolul pe Radu Vasilcan, kinetoterapeutul trecut la Astra Giurgiu, săptămâna trecută. Dar nu numai „Nacho” Martinez a fost o noutate la „Miracle Resort”, ci şi un compatriot al acestuia, sosit tot la sugestia antrenorului principal Cosmin Contra, este vorba despre kinetoterapeutul Javier Nunez (foto jos, în stânga, testându-l pe Vasili Hamutovski), de la firma de medicină sportivă VF Sport, din Spania. Rolul lui Nunez este de a-i supune pe jucătorii Petrolului unui control de specialitate, în urma colectării datelor Javier_Nunez_de_la_VF_Sport_medicina_sportiva_kinetoterapeut_fcpetrolul.ro_23.I.2013putând fi alcătuite fişe fotbaliştilor din lot, în vederea programului individual de pregătire fizică.

Altfel, dacă – marţi – Contra nu a condus decât un singur antrenament, fizic, pentru că s-a ajuns la Lara mai spre seară, în schimb, a doua zi, aşa cum se va întâmpla şi de acum înainte, în zile fără meciuri-test, vor avea loc câte două şedinţe de pregătire: una dimineaţă – de la 10.30, alta, după-amiază, de la 17.00. Acestea se vor desfăşura fie în sala de forţă din complexul turistic local, fie pe terenurile din incinta acestuia, care beneficiază şi de instalaţie de nocturnă. La prima şedinţă au lipsit, din cauza unor răceli severe, George Galamaz şi Ovidiu Hoban, cel din urmă absentând şi la antrenamentele de a doua zi, din cauza aceluiaşi motiv. Beneficiind de vremea bună de miercuri, cu soare, după ploaia din ziua precedentă, Cosmin Contra a putut comanda un antrenament cu mingea pe gazon, după o primă jumăîtate de ceas la sala de forţă.

Vineri va pleca spre România Gheorghe Grozav, dar va ajunge la Lara Jean Sony Alcenat. Cât priveşte al patrulea adversar din stagiul de la Lara, acesta ar putea fi echipa azeră Qabala, care tocmai l-a înregimentat pe internaţionalul român Cristian Pulhac, transferat de la Dinamo.