Cosmin Contra „cântăreşte” la pachet meciurile cu Gaz Metan şi Concordia

Redactia -

Aflat cu 24 de ore înainte de plecarea – cu echipa pe care o antrenează, Petrolul – la Mediaş, antrenorul principal Cosmin Contra (foto, în dreapta; www.fcpetrolul.ro) şi-a luat un elev cu el, pe Constantin Grecu (foto, în stânga), şi a apărut în faţa jurnaliştilor, la ceea ce s-a dorit a fi „avancronica” următoarelor două partide ale fotbaliştilor echipaţi în galben şi albastru, cele cu formaţiile Gaz Metan, în ultima etapă a turului Ligii I, şi Concordia Chiajna, de pe „Ilie Oană”, în sferturile Cupei României-Timişoreana. Tehnicianul a vorbit însă mai mult despre primul duel, cu ardelenii, pe care i-a şi urmărit „pe viu” luni, 19 noiembrie 2012, în disputa de la Bucureşti, cu Rapidul. Contra a declarat că, “pentru mine, meciul de la Mediaş este un moment în care jucătorii trebuie să spună: da, vrem să rămânem în lupta pentru primele locuri ale clasamentului! Nu cred că ne putem considera favoriţi, chiar dacă venim după o perioadă mai bună, iar adversarii – după una mai puţin fastă. Va trebui să demonstrăm însă pe teren că suntem echipa mai bună. Va fi un meci foarte greu. Nu cunosc cauzele care au dus-o pe Gaz Metan aproape de retrogradare, dar ştiu că vom întâlni un adversar de două ori mai motivat, din cauza situaţiei în care se află. Va fi un joc de luptă, în care trebuie să fim foarte concentraţi din minutul unu şi până în minutul nouăzeci. Sper ca băieţii să înţeleagă că suntem într-un moment bun, iar seria de şase meciuri fără înfrângere să continue astfel şi după partida de la Mediaş”. Apoi, antrenorul a spus ce concluzii a tras în privinţa evoluţiei viitorilor oponenţi, din meciul disputat în „Giuleşti”: „Au avut momente bune de joc, puteau să se desprindă la 2-0 şi, atunci, probabil că n-ar mai fi pierdut. Cred că  vor apela la un alt sistem de joc contra noastră. Sunt periculoşi la fazele fixe şi trebuie să ne luăm măsuri, pentru că au câţiva jucători, cum ar fi Eric, Bawab sau Astafei, care au demonstrat că pot fi un real pericol pentru echipele adverse şi fac diferenţa. Ne-am pregătit bine, vom avea o săptămână de foc, cu trei meciuri, punându-l la socoteală şi pe cel de la Piatra Neamţ, contra Ceahlăului, dar sper ca băieţii să fie la fel de motivaţi şi de concentraţi ca şi până acum. Vom aborda şi jocul de la Mediaş şi cel cu echipa din Chiajna cu aceeaşi ambiţie şi dorinţă de victorie, însă mai importantă este întotdeauna prima confruntare care urmează”.

Fundaşul stânga Constantin Grecu a fost pe aceeaşi lungime de undă cu antrenorul său, şi el fiind de părere că „va fi un meci extrem de important, cel cu Mediaşul, în care vom întâlni o echipă care are mare nevoie de puncte, pentru că nu se află într-o situaţie foarte bună în clasament. Trebuie să avem determinare, agresivitate, ca să reuşim să câştigăm cele trei puncte puse în joc”. Mai mult, el l-a ajutat pe Cosmin Contra atunci când acesta a avut un lapsus în privinţa numelui unui jucător al viitoarei adversare, fiind vorba despre kosovarul Azdren Llullaku, şi al unuia dintre fotbaliştii medieşenilor care nu va avea avea drept de joc împotriva Petrolului, Tahar Aymen. Întrebându-l după conferinţa de presă de unde îi cunoştea atât de bine pe jucătorii echipei Gaz Metan, el ne-a spus că a urmărit pe micul ecran, cu mare atenţie, partida cu trupa lui Marian Rada, fiind atent şi la comentariu. Adică, aşa cum face mereu atunci când este vorba despre o oponentă a formaţiei sale. Întrebat şi care a fost cauza unei absenţe prelungite de pe gazon, el a declarat: „La încălzirea de dinaintea meciulu amical cu Uruguayul, de la începutul anului, am suferit o întindere musculară. A fost frig atunci. Apoi, din cauză că n-am stat suficient timp şi nu m-am recuperat cum trebuie, accidentarea a recidivat, ajungându-se la o ruptură musculară. Acum, fizic sunt perfect şi, uşor-uşor, sper să-mi intru în ritm. De aceea, am avut şi mare poftă de joc la partida cu Universitatea Cluj. După atâta timp de stat pe tuşă, când am trecut printr-o perioadă nefastă, trebuie să recunosc, aveam nevoie să mă bucur de un meci oficial”.

Contra va deplasa la Mediaş, joi, 22 noiembrie, după antrenamentul de dimineaţă, un lot de 22 de jucători, pentru a-i ţine în priză şi pentru meciul următor, cu echipa lui Ilie Stan, la Ploieşti urmând să rămână Hamza Younes, care abia săptămâna viitoare va reintra în programul normal, după o accidentare, el făcând în prezent doar alergări uşoare, Sebastian Cojocnean, nerefăcut după problemele musculare pe care le are de câtva timp, Jean Sony Alcenat, abia reîntors ulterior celor trei meciuri disputate de echipa naţională a statului Haiti, şi al treilea porar, Valincius Povilas. În schimb, Geraldo Alves se tratează la o clinică din Portugalia şi va reveni în România mai târziu. După disputa cu Gaz Metan, petroliştii vor rămâne, peste noapte, la Mediaş, întoarcerea acasă făcându-se imediat după o şedinţă de pregătire efectuată la faţa locului. De duminică după-amiază, se va intra în cantonament pentru meciul cu Silviu Pană şi coechipierii săi.