Unui fotbalist cu golul „în sânge”, produs al Petrolului, i s-a spus „DA”, aseară, lângă simbolul Parisului! De câteva sezoane marchează la „foc continuu” pentru o echipă din vecinătatea Ploieștilor!

Dragos Trestioreanu -

Unui fotbalist cu golul „în sânge”, produs al Petrolului, i s-a spus „DA”, aseară, lângă simbolul Parisului! De câteva sezoane marchează la „foc continuu” pentru o echipă din vecinătatea Ploieștilor!

Unul dintre produsele apreciate ale fostului Centru de Copii și Juniori al SC FC Petrolul, Cosmin Lambru, rămăsese la echipa de suflet a lui și ulterior falimentului, urmat de apariția noului Petrolul, mai exact ACS Petrolul ’52, în 2016. O echipă care a fost înscrisă în campionatul Ligii A Prahova. Dar, se spunea pe-atunci, că gândirea îngustă a unui antrenor, dar poate nu numai a lui, l-a determinat să plece la CS Blejoi, o grupare din același eșalon. Una la care s-a simțit însă foarte bine, devenindu-i golgheter și, finalmente, al doilea marcator din L4. A revenit la Petrolul ’52, căutat, zice-se, tocmai de către cei care îl cam neglijaseră în primul „mandat”, și a avut un sezon bun, înscriind primele sale goluri din Liga a III-a. În urma promovării, în vara lui 2018, a venit rândul unui… déjà vu, noile șicane, vezi obligarea să meargă la marginea Ploieștilor să se antreneze cu juniorii lui Gheorghe Liliac, l-au convins să se întoarcă la CS Blejoi, o formație pe care a ajutat-o, și el, să promoveze în L3, astăzi fiind golgheterul acesteia și la acest nivel.

Aflat în vacanța de iarnă, profesorul de educație fizică și sport Cosmin Lambru și-a programat o vizită de patru zile la Paris, împreună cu iubita lui Roxana-Torya Grădinaru, fostă colegă de clasă în liceu, la Colegiul Național I.L. Caragiale, ea absolvind apoi Facultatea de Filologie din cadrul UPG, ambele din Ploiești. Pentru că fusese anunțat că reluarea pregătirilor se va face pe 17 ianuarie 2022, joi, 6 ianuarie, s-a urcat în avion cu Torya și au zburat spre „Orașul Luminilor” sau, mai bine-zis, „Orașul Iubirii”. Acolo unde, având în față simbolul Parisului, La Tour Eiffel, așa cum îi zic francezii, Cosmin i-a oferit iubitei sale inelul de logodnă (foto sus)! „Suntem împreună din clasa a XI-a, de aproape șapte ani, deci, suntem împreună, iar ideea de a o cere astfel am avut-o de mai mult timp, fiindcă dintotdeauna mi-am dorit s-o fac la Paris” – a spus Cosmin Lambru pentru www.gazetaph.ro, neuitând să precizeze și că „am ajuns joi, de dimineață, la Paris, nu am mai rezistat și seara am cerut-o, primind cu emoție mult așteptatul DA!”. Cum Parisul este un oraș care oferă nu numai istorie, ci și destule locuri de divertisment, fericiți, Torya și Cosmin și-au rezervat ziua de vineri unei vizite la 40 de kilometri de metropolă, la „Disneyland” (foto jos), un obiectiv pe care nu îl ratează niciun turist care vine în capitala Franței. Tinerii nu au timp însă prea mult de colindat fiindcă duminică se întorc acasă, dar – cu siguranță – Parisul va fi una dintre țintele la alegere în… luna de miere, mai fiind multe de văzut acolo!

„Am vrut să-i ofer acum inelul de logodnă, simțind că acum e momentul, la 23 de ani, cât avem amândoi, dar nunta o vom face peste doi-trei ani, nu acum, mai avem timp” – ni s-a destănuit omul cu golul „în sânge” al lui CS Blejoi. Atacant letal care va lipsi sâmbătă, 8 ianuarie, însă, de la meciul amical de lux, cu prim-divizionara Dinamo București, antrenată tot de un fost tehnician principal al Petrolului, Flavius Stoican, acesta înlocuindu-l neașteptat pe Mircea Rednic. Partida-test, pentru care blejoienii și-au devansat reunirea, să-i zic așa, cu o săptămână, optând pentru câteva antrenamente, nu se va mai desfășura pe arena din comuna prahoveană, cu începere de la ora 12.30, cum se anunțase inițial, și nici nu a fost mutată pe terenul sintetic de la Buftea, ci în baza „câinilor”, de la Săftica!

Foto: arhivă personală