Cosmonautul Dumitru Prunariu a dezvăluit motivele legăturii sale strânse cu Ploieștiul

Daniel Dimache -

Astăzi, sâmbătă 15 octombrie, a avut loc deschiderea oficială a seriei de evenimente ce vor avea loc o săptămână întreagă la Ploiești, sub titulatura ”Acei oameni minunați și mașinile lor zburătoare”, generalul locotenent (rtr) cosmonaut Dorin Dumitru Prunariu fiind invitatul special și ”omul zilei” în cadrul acțiunii desfășurate la Palatul Culturii Ploiești. 

Asaltat pentru fotografii și autografe așa cum nu ne amintim să fi avut parte altcineva în ultimii să zicem, 20 de ani, la Ploiești, Dorin Dumitru Prunariu s-a dovedit încă o dată a fi un mare caracter și un iubitor al semenilor săi și în special al copiilor. 

Alături de acesta, au mai răspuns invitației organizatorului Alex Stoian (”Suntem România!”) o mulțime de personalități ale aviației și armatei române, dar și administrației publice locale: subprefectul de Prahova Alexandru Vane, colonel Sorin Mimiligă – comandantul Garnizoanei Ploiești, pilot comandor Bogdan George Puşcă – locțiitor al comandantului Bazei Aeriene de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” Boboc, comandor Oliver Ciuică – Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” Brașov, pilot comandor (rtr) Constantin Filip, comandor ing. (rtr) Gheorghe Coman, cel care a adus la expoziție replica în mărime naturală a avionului Vlaicu 3 și mulți alții.

Muzeul Județean de Științele Naturii (director Alfred Roth) a fost și va fi cea mai bună gazdă posibilă pentru eveniment.

A fost o adevărată sărbătoare, atmosfera fiind susținută, într-un spectacol mult aplaudat, și de talentații interpreți, dansatori și sportivi ai Palatului Copiilor Ploiești, însoțiți de directorul Alina Zahariuc.

În dialogul susținut cu ploieștenii, Dorin Dumitru Prunariu a răspuns și întrebărilor Gazetei de Prahova, dezvăluind motivele care îl leagă de Ploiești. Vă invităm să urmăriți clipul înregistrat cu răspunsul generalului cosmonaut.