Costel Enache completează lotul pentru „Primvs Derby” cu… juniori A de la fosta grupă a lui Gheorghe Liliac! Petrolul va avea în raportul de joc, contra Rapidului, nu mai puțin de opt fotbaliști „U 20”!

Dragos Trestioreanu -

Costel Enache completează lotul pentru „Primvs Derby” cu… juniori A de la fosta grupă a lui Gheorghe Liliac! Petrolul va avea în raportul de joc, contra Rapidului, nu mai puțin de opt fotbaliști „U 20”!

Dacă veștile despre cei șase fotbaliști care au primit rezultatul „pozitiv” la testarea de dinaintea startului play-off-ului nu au fost deloc bune, astăzi, când analizele lor au fost efectuate pe un alt canal decât „negativii”, așa cum a declarat dr. Laurențiu Bulata, medicul Petrolului, toți primind același rezultat nedorit, în schimb, este bine că în raportul de joc de la derbiul cu Fotbal Club Rapid București vor intra, posibil, alți juniori A de la fosta grupă a lui Gheorghe Liliac! Vor fi, potrivit ofițerului de presă al clubului găzarilor, Ionuț Pană, trei „U 20”: Rareș Simionescu, Alin Boțogan (ambii, mijlocași) și Raul Bucur (atacant). Dacă și al doilea test al acestora, primul fiind făcut marți, 7 iulie 2020, va fi tot „negativ”, atunci vor fi apți de derbi, pe 11 iulie! Eventualitate în care vor fi nu mai puțin de opt astfel de jucători în lotul de 20: Cristian Apostolachi, Antoniu Manolache, Valentin Țicu, Robert-Daniel Enache, Mario Bratu, plus Simionescu, Boțogan și Bucur! Însă, prioritate la includerea „pe foaie” o va avea totuși Mihai Nițescu, cel care, deși nu s-a antrenat miercuri, 8 iulie, se dorește să fie refăcut până la ora „Primvs Derby”, 20.15, după accidentarea musculară suferită înaintea testărilor de dată mai recentă, el fiind declarat „negativ”, deja, de două ori. Dacă așa va fi, atunci va „sări din schemă” unul dintre Simionescu, Boțogan sau Bucur. Evident, dacă și al doilea test al lor, repet, va fi tot „negativ”.

În ceea ce îi privește pe Younes Hamza, Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru, Armando Vajushi, Serge Yvann Ekollo și Adrian Nicolae – tot „pozitiv” continuă să fie și magazionerul Romeo Ivan! -, deși se spera ca testul de miercuri, 8 iulie, să fi fost „negativ”, ca să fie urmat de altul la fel, vineri, 10 iulie, fapt ce-ar fi permis reîncadrarea lor în activitatea colectivă, situația nu a fost cea așteptată. Urmează astfel ca Direcția de Sănătate Publică Prahova să anunțe ce se va întâmpla cu ei în continuare, ei fiind aflați în stare de izolare auto-acceptată.

Cum joi, 9 iulie, sâmbătă, 11 iulie, și marți, 14 iulie, se vor disputa partidele din etapa a II-a a play-off-ului Ligii a II-a, UTA – Turris, FC Petrolul – Rapid și, respectiv, FC Argeș – CS Mioveni, vor mai rămâne numai alte trei runde de disputat, luând în calcul, desigur, și restanța dintre UTA Arad și FC Petrolul Ploiești, posibil a fi programată miercuri, 15 iulie. Cum meciurile sunt puține, mă tem că Hamza, Bărboianu, Olaru, Ekollo, Vajushi – tocmai el! – și Nicolae nu vor mai prinde decât maximum un meci sau două cel mult, dacă or fi și acelea! Ghinion imens pentru albanez, mai ales,al cărui contract ar putea expira – record absolut! – fără să fi jucat măcar o singură dată la FC Petrolul!!! Iar la Ekollo, și el la final de contract după disputa de la CS Mioveni, există riscul să rămână numai cu cele 9 minute din jocul de Cupa României, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, de la Ploiești!

Foto: www.fcpetrolul.ro, Facebook personal (Rareș Simionescu și mama sa, respectiv Alin Boțogan)