Costel Lazăr s-a operat în week-end, la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, din cauza unei fracturi de tendon ahilean! Nu a jucat fotbal la Cheile Grădiștei, dar s-a accidentat pe… stradă, la piciorul de bază din carieră!

Dragos Trestioreanu -

Costel Lazăr s-a operat în week-end, la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, din cauza unei fracturi de tendon ahilean! Nu a jucat fotbal la Cheile Grădiștei, dar s-a accidentat pe… stradă, la piciorul de bază din carieră!

Miercuri, 19 ianuarie 2022, a fost o zi cu mare ghinion pentru președintele executiv al FC Petrolul Ploiești, fostul internațional Costel Lazăr. „Marți, cu o zi înaintea ședinței cu oficialii FRF a reprezentanților la vârf ai cluburilor din liga a doua de fotbal, nu am putut evolua, după cum a scris și siteul dumneavoastră, în meciul amical din sala de sport de la Cheile Grădiștei, nefiind apt de joc, dar – culmea – miercuri, într-o pauză a acelei ședințe, alergând pe stradă, am simțit brusc cum îmi pocnește tendonul ahilean stâng!” – a povestit Lazăr pentru www.gazetaph.ro.

Din fericire pentru președinte, în ajutorul său i-au sărit actuali sau foști colegi din clubul găzarilor, dar și medici de la diverse spitale, totul pentru a se identifica repede și corect natura accidentării. „A fost, din păcate, o ruptură cvasitotală a tendonului ahilean de la piciorul stâng, cel de bază din cariera mea de fotbalist” – a precizat președintele executiv al Petrolului, aflat pe unul dintre paturile secției ATI a Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, din București. Operat sâmbătă, pe 22 ianuarie, Costel Lazăr a mărturisit că „sunt încă amorțit de la rahianestezie, nu simt nimic de la brâu în jos, nu am văzut locul operației făcute de domnul doctor chirurg ortoped Andrei Ursache. Cel căruia îi mulțumesc din inimă pentru succesul intervenției chirurgicale a domniei sale”.

Șeful Executivului clubului ploieștean a prezentat „filmul” de la momentul ruperii tendonului ahilean și până după operație: „norocul meu a fost că, ajungând urgent la Ploiești, fostul medic și actualul al Petrolului, doctor Laurențiu Bulata, respectiv dr. Laura Popa, m-au programat imediat la investigații de specialitate. Asta după ce, repet, grăbindu-mă pe stradă, la Cheile Grădiștei, am alergat puțin și am făcut o fractură, parcă din nimic! Le mulțumesc amândurora, ca și domnului doctor Tiberiu Ionescu, de la Mediurg, care mi-a făcut urgent o ecografie, în seara de miercuri, când am revenit în oraș. Doctorii Bulata și Popa, împreună cu doctor Sorin Constantin, de la Spitalul Județean Ploiești, l-au contactat pe doctor Ursache, care m-a și chemat la consultație, la București, păstrând legătura cu colegii săi de aici, pentru a lua cea mai bună hotărâre. Totodată, nu pot să-l uit nici pe asistentul medical de la echipa noastră, Răduță Ghioca, nea Radu, așa cum îi zicem noi, care nu m-a părăsit o clipă. Și lui îi mulțumesc din suflet, ca și tuturor celorlalți, o spun din nou”.

Deoarece a suportat intervenția chirurgicală sâmbătă, 22 ianuarie, Costel Lazăr nu numai că a lipsit de la primul meci amical al FC Petrolul în 2022, cu Astra Giurgiu, de la Câmpina, scor: 1-1 (0-1), dar nici măcar nu a putut, firește, să-l vizioneze live pe FCP TV!  Pentru domnia sa va urma, de-acum încolo, o perioadă mai lungă de recuperare și, apoi, revenirea, refăcut 100%, la serviciu. Dar, cu siguranță, de acasă sau de la… parterul sediului clubului, din arena Ilie Oană, Lazăr tot va continua să asigure bunul mers – trecând peste orice durere și efort – al activității din primul semestru al acestui an. Unul foarte important, fiindcă la capătul acestuia se poate sărbători promovarea în Liga 1. Sănătate, domnule președinte!

Foto: arhivă personală și Mihai Ioachimescu