Costel Lazăr apreciază știrea potrivit căreia Chiriță jr. va începe să se antreneze imediat cu Petrolul drept „fake news”! Tatăl lui Alex declară că momentul revenirii se mai amână!

Dragos Trestioreanu -

Costel Lazăr apreciază știrea potrivit căreia Chiriță jr. va începe să se antreneze imediat cu Petrolul drept „fake news”! Tatăl lui Alex declară că momentul revenirii se mai amână!

Ieri, 22 mai 2020, a făcut vâlvă informația – preluată de mai multe siteuri locale și centrale și postată și pe grupuri de fani de pe Facebook – potrivit căreia, odată cu intrarea în cantonament a Petrolului, de luni, 25 mai, fiul lui Daniel Chiriță, Alexandru, va începe pregătirile cu lotul „lupilor”! Știut fiind faptul că, în acest moment, echipa lui Costel Enache nu mai poate face legitimări, l-am contactat pe directorul sportiv Costel Lazăr pentru a afla scopul acestei „înregimentări” neașteptate a fostului fotbalist al SC FC Petrolul, de pe vremea când mentorul acestuia, Adrian Mutu, juca în trupa găzarilor.

„Este o informație falsă aceasta cu Alex Chiriță, apărută vineri în presă” – afirmă directorul sportiv al FC Petrolul, Costel Lazăr, explicând apoi despre ce va fi vorba pe viitor, dar în niciun caz acum: „Da, în perspectivă, ne gândim la tânărul fotbalist Chiriță și vom încerca să-l ajutăm să revină la un nivel de pregătire și performanță pe care sperăm că l-ar putea atinge, la un moment dat. Însă, acum, suntem focusați exclusiv pe obiectivul nostru ferm, acela de a promova în prima ligă. Mă bucur că s-a recuperat după operația de la ligamente, în urma unei accidentări serioase, și își dorește să revină în circuit. Repet totuși că nu s-a pus problema ca el să se antreneze, în prezent, cu noi. Este o perioadă de probe?!? Ce, nu mai suntem normali?!? Pur și simplu, o repet, este vorba despre o informație falsă, menită să destabilizeze situația actuală și să tulbure apele”!

În altă ordine de idei, cu același prilej, Lazăr a făcut și un apel la adresa suporterilor echipei să înțeleagă că este nevoie de liniște la echipă, la reînceperea pregătirilor colective pentru „cele cinci finale consecutive, pe care ne dorim să le câștigăm. Da, pe toate! După aceea, vom face discuții deschise cu oricine”. Directorul sportiv mai afirmă că majoritatea informațiilor despre FC Petrolul vor fi primite prin intermediul siteului echipei „lupilor”, mulțumindu-le, anticipat, tuturor fanilor adevărați ai clubului găzarilor pentru înțelegere. Iar „celor care doresc să destabilizeze, le recomand că ar fi bine să încerce în altă parte și la alte cluburi”! În ceea ce privește aceeași știre cu pricina, Costel Lazăr precizat că „nu sunt de acord cu lansarea în media de articole ce nu au fost verificate inițial, trebuind ca informațiile să fi fost confirmate de o persoană oficială din club, care își asumă și ceea ce declară”.

Contactat să comenteze declarațiile fostului său coleg de club, Daniel Chiriță – promovat la prima echipă de Ion Marin, în 1992 – a declarat pentru www.gazetaph.ro„am vorbit și cu Costel Lazăr,  și cu antrenorul principal Costel Enache, ambii fiind de acord ca Alex, fiul meu, să se antreneze cu Petrolul,. Dar, este adevărat, nu acum, ci numai după cele cinci meciuri din play-off. Asta din cauza procedurilor speciale din carantină impuse în prezent”. Deci, acum e clar, Alex Chiriță – ca tânăr fotbalist care va împlini, în luna iunie, vârsta de 24 de ani – va fi ajutat de fostul lui club să revină în activitatea de performanță, însă nu din prezent, ci numai de la vară, odată cu începerea antrenamentelor pentru următorul sezon! Normal așa, fără discuție!

Foto: www.liga2.prosport.ro și www.fcpetrolul.ro