Coșurile de fum din inox – Cea mai bună soluție pentru sursele de căldură racordate?

Daniel Dimache -

Coșurile de fum din inox – Cea mai bună soluție pentru sursele de căldură racordate?

Sunteți în căutarea unor coșuri de fum pentru casă, șemineu, sobă de teracotă, grătar de grădină, sau centrale termice? Dacă aveți deja astfel de surse de căldură, nu mai rămâne decât să alegeți un coș de fum adecvat, care să fie montat pe acoperiș, sau care să fie prins de peretele casei.

În prezent, cea mai bună soluție pentru sursele de căldură racordate sunt coșurile de fum din inox, care pot fi cu pereți simpli sau cupereți dubli. Pentru centrale de gaz și centrale termice pe lemne se folosesc coșuri de fum din inox neizolate, sau coșuri de fum din inox dublu izolate.

În general, oamenii aleg astfel de sisteme de coș de fum inox  pentru că acest material este foarte rezistent la temperaturi ridicate (create de gazele de evacuare și de fum). În plus, inoxul are și o rugozitate mai mică față de aluminiu. Oamenii utilizează de asemenea și racorduri care sunt fabricate din oțel inox.

Un coș de fum bine izolat oferă avantajul de a asigura un tiraj maxim și de a preveni formarea petelor de condens. Izolarea este foarte importantă și pentru stoparea procesului de coroziune care apare treptat, în timp. Dacă se folosesc coșuri din oțel inox atunci se poate preveni apariția coroziunii și se poate scăpa de o cheltuială în plus (care s-ar face pentru înlocuirea lui).

Inoxul nu este un material coroziv, nu ruginește, este rezistent și durabil în timp.

Inoxul este destul de ușor, de aceea astfel de coșuri de fum sunt perfecte pentru acoperiș. Prețul lor este destul de accesibil, de regulă sunt mai ieftine comparativ cu cele din șamotă.

Deși există coșuri de fum din cărămidă (care păstrează căldura în interior) pe care unii oameni le folosesc la sobe sau la șeminee, acestea sunt înlocuite în ziua de azi cu cele din inox care oferă mai multe avantaje, sunt mai simple, mai durabile în timp și mai ieftine.

Coșurile defum din inox se găsesc în magazinele de bricolaj, la fel ca și sistemele tip ventilatoare industriale. Acestea sunt căutate de companii, pentru toate zonele infrastructurii industriale, rezidențiale și comerciale. Rolul lor este acela de a asigura mișcarea aerului, pentru aducerea aerului curat din exterior. Prin urmare, cu ajutorul ventilatoarelor se poate muta aerul în cantitate mare, se poate scoate aerul din spații și furniza aer din afara incintei. Cea mai importantă funcție a ventilatoarelor industriale este aceea de a proteja echipamentul împotriva supraîncălzirii.

Ventilatoarele industriale se folosesc și la case private, clădiri de birouri, centre rezidențiale, instituții sau centre de afaceri. Ele pot fi montate pe acoperișul clădirii și astfel se va elimina aerul prin acoperiș. Dacă sunt instalate direct în conducte trebuie să aibă o secțiune specială, transversală – dreptunghiulară sau rotundă.

La case, ventilatoarele industriale sunt utile pentru evacuarea sau furnizarea de aer mai ales în spațiul cazanelor, sobelor ori șemineelor. Ele pot ajuta și la îndepărtarea prafului dintr-o încăpere. În general sunt instalații durabile, rezistente în timp, nu sunt distruse de mediile agresive, nu sunt corozive și pot fi utile mai ales în sistemele de ventilație de urgență, ele asigurând eliminarea fumului și a produselor de ardere (în situații de incendiu).

Pentru promovarea unor astfel de produse puteți apela la o firmă SEO din București. Proprietarii de case aleg coșuri de fum din inox și ventilatoare industriale deoarece abordează cu toată seriozitatea organizarea încălzirii în casa lor și a ventilației aerului. Majoritatea au înțeles cât de important este să ai asemenea produse de calitate, având în vedere riscurile mari ale folosirii unor produse proaste sau incorect instalate.

În opinia lor, coșurile de fum sunt cele mai importante elemente ale sistemului de încălzire al casei. Instalarea lor trebuie să fie făcută de o persoană specializată deoarece trebuie respectate anumite cerințe, în conformitate cu acele coduri de construcție și de securitate la incendiu. Acest lucru este valabil și în cazul instalării ventilatoarelor industriale.