Coşurile de fum improvizate fac prăpăd. Află câte case au ars în weekend din această cauză

Redactia -

Coşurile de fum improvizate fac prăpăd. Află câte case au ars în weekend din această cauză

 

  1. * 06.01.2012, ora 19:17 – incendiu casă particulară în comuna Podenii Noi

         În comuna Podenii Noi, sat Mehedinţa, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar C. Ionuţ. A ars acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp.  Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 250.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 70.000 lei.

Cauza probabilă: coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.Din fericire în urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

  1. * 06.01.2012, ora 23:39 – degajare copac în localitatea Sinaia

         În localitatea Sinaia, strada Sitarilor, echipajele de pompieri au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru îndepărtarea unui copac căzut peste un autoturism.  Din fericire nu s-au înregistrat victime.

  1. * 07.01.2012, ora 04:25 – degajare copac în comuna Ariceştii Rahtivani –DN72. În comuna Ariceştii Rahtivani – DN72, echipajele de pompieri au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru îndepărtarea unui copac căzut pe partea carosabilă.  Din fericire nu s-au înregistrat victime.

* 07.01.2012, ora 11:48 – incendiu anexă gospodărească în municipiul Ploieşti

         În municipiul Ploieşti, strada Mesteacănului, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar D Maria. Au ars aproximativ 20 mp anexă gospodărească (afumătoare), incendiul propagându-se la acoperisul imobilului vecin pe o suprafaţă de aproximativ 30mp.  Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 350.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 50.000 lei.

Cauza probabilă: depozitarea cenuşei şi a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile. Din fericire în urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

 

  1. * 07.01.2012, ora 15:23 – incendiu acoperiş societate comercială în municipiul Ploieşti

         În municipiul Ploieşti, strada Mihai Bravu, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o societate comercială. A ars acoperişul construit din lemn cu învelitoare ţiglă ceramică pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp.  Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 3.000.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 250.000 lei. Cauza probabilă: coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile. Din fericire în urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

* 08.01.2012, ora 17:22 – incendiu casă particulară în municipiul Câmpina

         În municipiul Câmpina, strada Aleea Siviculturii, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar C. Antonie. Au ars: acoperişul construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi documente personale. Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 150.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 60.000 lei. Cauza probabilă: coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.Din fericire în urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

                    

                                                              Compartimentul Informare şi Relaţii Publice