Creşă pentru copii la Vălenii de Munte

Mihai Ciobanu -

Creşă pentru copii la Vălenii de Munte

Veste bună pentru familiile cu copii mici din oraşul Vălenii de Munte. Aşa cum anunţam la începutul acestui an, atunci când a fost aprobată, de către Consiliul Local Vălenii de Munte, lista investiţiilor propuse de către primarul Florin Constantin, în oraş se va construi o creşă.
Proiectul este foarte util, având în vedere faptul că există numeroase familii care au copii mici pe care nu au cu cine să îi lase atunci când trebuie să meargă la serviciu. Desigur, unii au norocul să aibă aproape bunicii care să se ocupe de cei mici pe timpul zilei, alţii îşi permit o bonă, dar marea majoritate a lor au nevoie de o creşă la care să îşi aducă copiii şi să plece liniştiţi la serviciu, având certitudinea că micuţii sunt îngrijiţi şi au parte de cele mai bune condiţii.
Licitaţia în vederea desemnării firmei care se va ocupa de proiectul „Construire creşă pentru 40 de copii, racordare la utilităţi, realizare parcări, alei carosabile de acces şi împrejmuire” a avut loc iar, la momentul documentării noastre, se afla în faza de analiză a ofertelor. Creşa se va construi pe un teren aflat pe Bulevardul Nicolae Iorga nr. 10.
Creşa va fi destinată copiilor de 1-3 ani va avea regim de înălţime parter şi o suprafaţă de 1.017 metri. Accesul în incintă se va face din bulevard. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni de la data semnării contractului.