Crimă la Breaza! Suspectul – un copil de numai 15 ani

Redactia -

Crimă la Breaza! Suspectul – un copil de numai 15 ani

La data de 6.09.2012, poliţiştii din Breaza fost sesizati prin intermediul SNUAU 112, de catre B. ANDREEA, din comuna Şotrile, Jud. Prahova, despre faptul că şi-a găsit tatăl vitreg, P. Vasile, de 66 de ani, căzut cu faţa în jos în locuinţa situată în Breaza şi solicită echipaj de la Ambulanţă pentru a-i acorda ajutor medical şi un echipaj de poliţie. 

La faţa locului s-a deplasat iniţial un echipaj de la Poliţia Oraşului Breaza şi echipa de la Ambulanţă care a constatat decesul lui P. VASILE, instalarea rigidităţii cadaverice şi prezenţa unei plăgi pleznite la nivelul craniului în zona parieto-occipitală. În consecinţă cercetările au fost preluate de către o echipă operativă complexă şi medic legist din cadrul S.M.L. Prahova. Din verificările şi investigaţiile efectuate rezultă că cel în cauză locuia singur din luna februarie 2011 când a decedat concubina sa.

În urma examinării cadavrului, medicul legist a concluzionat preliminar faptul că decesul s-a produs în urmă cu circa 16-18 ore. Cadavrul a fost transportat la S.M.L. Ploieşti pentru efectuarea necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului. La examenul medico-legal s-au constatat leziuni traumatice la nivelul capului care au putut fi produse prin loviri repetate cu corp dur. Urmare a concuziilor formulate de catre medicul legist in urma necropsiei rezultă că în cauză sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de omor, dosarul astfel constituit fiind inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova. 

Echipa operativă a Serviciului de Investigatii Criminale a continuat activitatile de investigare si cercetare, in cooperare cu lucratorii Politiei Orasului Breaza, rezultand că în zona locuintei victimei a fost semnalat un tanar de circa 15 ani care avea asupra sa o toporisca si era insotit de patru caini ciobanesti. Acesta a fost identificat in persoana lui N. Alin, de 15 ani, domiciliat in orasul Breaza. În urma activităţilor operative şi de cercetare desfăşurate de poliţişti minorul a fost gasit într-o zonă împădurită situată în comuna Şotrile. Minorul a fost prezentat procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Procurorul a dispus internarea făptuitorului la Spitalul de Psihiatrie „Voila” din Câmpina unde urmează a fi suspus unor examene de specialitate şi ulterior comisiei de expertiză medico-legală din cadrul S.M.L. Prahova pentru a se stabili dacă are discernământ.