Cristi Pulhac – primul transfer dintre cele 10 promise de patronatul Petrolului lui Mihai Stoichiță

Dragos Trestioreanu -

Cristi Pulhac – primul transfer dintre cele 10 promise de patronatul Petrolului lui Mihai Stoichiță

Sâmbătă dimineață, Petrolul a avut programat un meci amical la Berceni, pe terenul divizionarei secunde ilfovene ACS, acolo unde, cu puține zile mai înainte, fusese și Rapidul, care se impuese greu cu 2-1, într-o etapă intermediară, după ce fusese condusă și răsturnase scorul ulterior abia după executarea a două lovituri de pedeapsă. Unele care au suscitat diverse comentarii. Și în prima zi a week-end-ului, trupa fostului dinamovist Marin Dragnea, al cărei căpitan este Epaminonda Nicu, un fotbalist care a făcut carieră la defuncta Unirea Urziceni, a oferit o replică foarte bună și echipei de eșalon superior. S-a terminat 4-3 pentru găzari până la urmă, dar oaspeții au fost conduși de două ori și au câștigat numai după un autogol al fostului echipier al Sportului Studențesc, Sebastian Cioranu, și o reușită cu trei minute înainte de ultimul fluier al lui Alexandru Tudor, purtând semnătura lui Gevaro Nepomuceno, jucător aflat într-o creștere evidentă de formă.

Antrenorul principal al „lupilor”, Mihai Stoichiță, s-a folosit de acest prilej pentru a-i vedea, pe gazonul mai bun decât cel de la Ploiești, pe fotbaliștii folosiți mai puțin până acum, dar și pe cei doi aflați la probe, Cristian Pulhac (foto, în echipament galben-albastru; www.fcpetrolul.ro) și Alexandru Neculai. Pe cel dintâi – cu scopul de a asigura flancul stâng al defensivei, rămas doar în sarcina francezului Jeremy Faug-Porret, pe care tehnicianul îl vede ca fiind mai util în centrul apărării, nemulțumit probabil de prestațiile bulgarului Viktor Genev, care a și provocat un penalti, pe parcursul întâlnirii de la Berceni, iar pe cel de-al doilea, ca eventual back-up pentru Adrian Ropotan sau Dan Bucșa, la închidere. Concluziile de imediat de după acest meci amical, în privința celor testați, le-a tras firește antrenorul, care a vorbit mai mult de Pulhac, decât de Neculai! Semn că ex-dinamovistul avea șanse mai mari pentru a fi legitimat, dacă pica la înțelegere cu patronul SC FC Petrolul, Daniel Captă, aflat la arenă, alături de directorul executiv Alexandru Crângu și de fostul manager sportiv al clubului, Marius Nicolae, alias Mario.

Prezent în studioul televiziunii Dolcesport, duminică, Mihai Stoichiță a anunțat că situația lui Cristian Pulhac s-a rezolvat: „Am cerut zece transferuri pentru pauza de iarnă, iar pe unul deja l-am făcut, fiind vorba despre Pulhac”. Pe cale de consecință, prin venirea fundașului stânga ex-internațional se vede că numărul de achiziții s-a și redus deja, iar cel avansat – și anunțat de Stoichiță, după primul său meci la cârma Petrolului, eșecul cu formația CSMS Iași – era valabil pentru cei aduși acum, plus cei din iarnă. Deci, achiziția de-acum nu-i vreun „bonus”! Era normal ca tehnicianul să aleagă un fotbalist pe care îl cunoștea, are un CV intern și internațional bine cunoscut și evoluează și pe un post care „arde”, acum, în primul „11” al ploieștenilor. Nedebutând încă în primul eșalon și fiindu-i dificil – nu numai din acest motiv – să joace, vreodată, înaintea lui Ropotan sau Bucșa, ex-echipierul Unirii Tărlungeni, nelegitimat de Rapid, în vară, nu a avut cine știe ce șanse de a-și continua cariera pe arena Ilie Oană. La prima vedere, pentru etapele rămase până la finele anului, Pulhac va rămâne singura noutate. Cu amendamentul că – și el – acuză lipsa de pregătire din acest moment, antrenându-se până în prezent cu o divizionară din Liga a III-a, CS Tunari. Rămâne de văzut cât timp îi va trebui să ajungî măcar la nivelul lui Faug-Porret, deși9 ideal ideal ar fi fost să fie la unul superior francezului.

Poriftând de prezența la „Dolcesport”, Mihai Stoichiță a vorbit și despre situația foarte gravă de la clubul găzarilor, declarând că „mă bucur că am revenit în fotbalul românesc, la o echipă cu tradiție. E foarte greu să ne salvăm fără cele șase puncte (n.r. – luate de o comisie a FRF), dar este o provocare pentru mine. Vorba jucătorilor, mai rău nu poate fi! Râde toată lumea de noi, suporterii ne ironizează, ce ni se poate întâmpla mai rău de atât!? Nu înțeleg însă retragerea asta bruscă a fanilor și a autorităților. E inadmisibilă lipsa de interes a autorităților locale. Îi implor să se întoarcă lângă echipă”. Posibil ca, în cazul suportului din partea autorităților locale, Stoichiță să se referit la problema gazonului de pe „Ilie Oană”, aflat în patrimoniul municipalității, fiindcă – după anchetele DNA și reținerea, pentru o vreme, a unor membri din conducerea la vârf a SC FC Petrolul, aflați acum sub control judiciar – primăria nu ar mai avea cum să ajute echipa fanion a orașului. Evident, atâta vreme cât contractul încheiat între administrația locală și Asociația Lupii Galbeni 2012 a fost apreciat drept ilegal de către anchetatori. Și cine își va mai băga pielea la saramură, după un astfel de verdict?!? În ceea ce privește exodul de pe stadion al fanilor, explicația este simplă: nu poți avea tot 10.000 de fani, meci de meci, câtă vreme ultimul loc din ierarhia la zi a Ligii I nu va fi vreodată la fel precum al treilea ori eliminarea din Cupa României-Timișoreana din optimi nu-i totuna cu aceea din semifinale! Deși, firesc ar fi fost ca, atunci când se iubește cu adevărat o echipă, numărul suporterilor să nu scadă, indiferent de rezultate sau poziție din clasament.