Cristi Pustai a sărit din cărțile băncii tehnice a Petrolului și se va merge, de luni, pe mâna a doi foști coechipieri la Rapid, vreme de șapte ani! Nu-i încă vremea… italienilor de Liga 1!

Dragos Trestioreanu -

Cristi Pustai a sărit din cărțile băncii tehnice a Petrolului și se va merge, de luni, pe mâna a doi foști coechipieri la Rapid, vreme de șapte ani! Nu-i încă vremea… italienilor de Liga 1!

Actualul antrenor principal al Dunării Călărași, Cristian Pustai, aflat înaintea ultimului meci al sezonului, cel de la Craiova, contra campioanei Ligii a II-a, FC U 1948, de astăzi, 23 mai 2021, a ieșit total din cărțile băncii tehnice a Petrolului Ploiești pentru sezonul următor! Un semn clar în acest sens a fost și renunțarea vizionării de către domnia sa a meciului de la Slobozia, dintre Unirea și Fotbal Comuna Recea, adjudecat ieri de gazde cu 3-0, ialomițenii salvându-se astfel de la părăsirea după numai un an competițional a eșalonului secund. De ce a dorit Cristi Pustai să vadă returul partidei de menținere/retrogradare? Sunt voci care afirmă că, în calitate de viitor… tehnician al „lupilor”, ar fi vrut să urmărească doi jucători ai oaspeților, mijlocașul rus Akhmatov și un coechipier al acestuia de pe același post, Mărieș!

Cum nu Pustai va fi anunțat luni, 24 mai, ca antrenor al ploieștenilor, nu mai avea rost deplasarea acestuia la Slobozia, cu o zi înaintea duelului din Bănie, desigur. În schimb, cum s-a mai speculat, un alt treilea jucător al maramureșenilor, Marius Coman (foto în echipament roș-alb), a absentat de la retur, fiindcă a suferit o ruptură musculară, absența lui costând-o pe Fotbal Comuna Recea rămânerea în Liga a II-a! Dar, atacantul-golgheter, ca și Darius Buia (foto jos, în stânga, cu brațele ridicate), de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, se spune că vor semna tot luni cu Petrolul.

În aceeași zi, își vor pune apostila pe contracte, se aude, și înlocuitorul lui Octavian Grigore, mai precis… fostul lui secund, pentru puțină vreme, din campionatul disputat în Liga A Prahova de către AS Petrolul ’52, adică Nicolae Constantin (foto sus, în stânga), fost – toamna trecută – antrenor principal al echipei maramureșene a cărei nume l-am notat mai sus. Rapidist în perioada 1999-2006, Nae Constantin va colabora la ACS Petrolul ’52, de data aceasta, cu un fost coechipier, din aceeași perioadă, de la formația din cartierul Giulești. Mai exact, Valentin Bădoi (foto sus, în dreapta), care a trecut și pe la Steaua București, însă nu pentru chiar foarte mult timp. Adevărata carieră fotbalistică a teleormăneanului Vali Bădoi s-a consumat, de fapt, la Rapid. Pe lista petroliștilor nu s-a aflat, cert, un alt fost echipier al „galben-albaștrilor” de pe vremea lui Eugeniu Goicea, brașoveanul Dinu Todoran, „bomba” de curând a lui Gigi Becali pentru postul de antrenor principal de la FCSB!

Printre cei contactați sau care îi fuseseră recomandați președintelui executiv Costel Lazăr, cel cu decizia finală, se zice că ar fi fost, înaintea pauzei de iarnă, și un trio de tehnicieni… italieni, mai mult sau mai puțin cunoscuți în fotbalul românesc: Cristiano Bergodi, Nicolo Napoli (foto cu tricou și șapcă albastre) și Roberto Landi. S-a apreciat totuși că nu este momentul unui antrenor străin la Petrolul, speranțele fiind ca, odată și odată, un autohton să reușească promovarea în Liga 1 a „lupilor”! Dintre cei trei, cel mai aproape de clubul găzarilor ar fi fost, se speculează, Napoli, care chiar își dorea să revină la Ploiești. Asta după ce a mai antrenat-o pe Astra atunci când această echipă – proaspăt retrogradată acum și, totodată, învinsă dramatic în finala de pe arena Ilie Oană a Cupei României, 2-3, după prelungiri, cu CSU Craiova – domicilia exclusiv în cartierul local 9 Mai.

De altfel, Nicolo fusese propus și anul trecut, în toamnă, să devină șeful staff-ului tehnic al petroliștilor, dar s-a apreciat că era mai bine să se continue cu un antrenor care… nu a mai calificat echipa nici măcar în play-off, darămite să se mai lupte pentru promovare! În altă ordine de idei, deși erau antamați, încă din iarnă, golgheterul Viitorului Pandurii și totodată printre cei mai buni marcatori tineri din L2, brașoveanul Daniel George Paraschiv (foto jos, în mijloc), și brazilianul având și cetățenie română William de Amorim (ex-Astra Giurgiu, ultima oară în Turcia) nu mai vin la Petrolul! Iar asta deoarece cerința lor expresă era ca, din vara anului în curs, gruparea de pe „Ilie Oană” să fie combatantă în Liga 1! N-a fost să fie și astfel au fost pierduți doi fotbaliști care puteau fi un plus mare pentru viitorul sezon din primul eșalon!

Foto: www.gsp.ro, www.liga2.prosport.ro www.alchetron.com și www.news.ro